Насловна О нама Download Везе Контакт

Омладина и народ одвојени силом од Дмитрија Медведева

Хапшењем на месец дана председника управног одбора, хапшењем саветника на 10 дана у одсудном тренутку, забраном окупљања, пропагандним линчовањем, малтретирањем чланова и присталица Покрета 1389, режим Бориса Тадића је насилно спречио велики сусрет на отвореном омладине и народа Србије са председником Русије Дмитријем Медведевим 20. октобра у Београду, а у организацији Покрета 1389. Као да ово није било довољно, режим коме народ није потребан, је 20. октобра онемогућио грађанима Новог Београда да са заставама поред ауто-пута поздраве председника Русије. Направљен је кордон код Вуковог споменика који је спречио грађане да поздраве председника Русије приликом полагања венаца ослободиоцима Београда. Врхунац помрачености је закључавање (!) студената Правног факултета (познатог по националном расположењу) од 13 до 14:30, како не би могли да покажу своју љубав и поштовање ка Медведеву. Згрожени смо оваквим понашањем режима, који је овога пута превазишао сам себе, али и показао лажност "евро-унијатског" антифашизма.

Приказујемо програм сусрета и прве контакте "1389" са Руском амбасадом, како би се боље разумела ненародна и тоталитарна природа режима, тојест режимска острашћеност да сакрије вољу свог народа од света:

 

Председник Руске Федерације долази у посету Србији 20. октобра. Очекујемо да ова посета донесе преокрет у Србији - крај једног дугог и неуспешног пута транзиције и европских интеграција и почетак препорода наше отаџбине, привредног развоја, отворености ка целом свету, а првенствено ка братској Русији. Ево нашег писма Амбасади Русије, оно представља само део очекивања која гаји цео народ, а која су табу тема у неслободним медијима:   

Амбасади Руске Федерације у Србији,
Београд, Делиградска улица бр 22,

Његовој екселенцији, господину амбасадору,
Александру Васиљевичу Конузину

Ваша екселенцијо, желимо у своје име, и уме грађана који се преко годину дана свакодневно окупљају на Тргу републике, у име бројних удружења и асоцијација Србије, велике већине грађана као и наших сународника у расејању, да снажно подржимо најаве о будућем стратешком партнерству Србије и Русије.

Надамо се да ће ово партнерство својом моралном и историјском снагом, својом актуелношћу и подршком у народу, својом духовном, културном и државотворном утемељеношћу брзо надвладати евро-атлантске интеграције, које данас државна власт Србије званично спроводи и вануставно форсира не обазирући се на отпоре грађана и не тражећи легалитет и легитимитет у подршци више од 50% грађана.

Надамо се да ће стратешко државно партнерство Србије и Русије, које треба да дође као формална и међународно-правна потврда братства два словенска Православна народа, бити реализовано у што краћем року кроз низ заједничких и координисаних институција влада две земље, кроз  бројне манифестације руске културе у Србији и обратно, појачану привредну сарадњу, стабилизацију енергетског система Србије, размену студената, већу трговинску размену, итд.

Сматрамо веома подстицајним у циљу наведеног отварање Канцеларије за развој стратешког партнерства влада Србије и Русије у Београду и Москви, које би могле да подрже бројне пројекте и програме у циљу државног и друштевног приближавања наших земаља.

По нама су европске ЕУ интеграције практично неодвојиве од милитантних атлантских НАТО интеграција, као што је једна војска неодвојива од своје државности. Такође, сматрамо да агресивна политика ултиматума и притисака на Србију од стране евро-атлантских центара може бити оспорена и неутрализована - јавним државним позивом са највиших места од стране званичних представника Руске Федерације упућеном Влади и председнику Србије за формирање међу-државног савеза који би задовољио основне економске, државне, безбедносне и социјалне потребе Србије и свих њених грађана. Овакав позив би отворио нови пут Србији и био би дочекан од стране народа и великог броја релевантних организација са одушевљењем. Евро-атлантски пут опстаје углавном захваљујући томе што се контролом медија и другим средствима намеће као једини; када више не буде једини, убрзо ће и избледети и бити потиснут.

Од велике практичне и техничко-административне користи би било, крунисање предстојеће посете председника Руске федерације Димитрија Медведева Србији, обостраним потписивањем декларације односно меморандума о разумевању две земље и официјелно усвајање заједничке платформе за даљу координацију и приближавање два привредно-политичка система.

Мрежа организација финансираних од амбасада западних земаља, медија чији су власници у западној Европи и недовољно суверена државна власти (коју САД сматра својом због инвестиција у преврат 5. октобра 2000. године) притиска српски народ, али не може уништити његову веру, историјску свест и нагон за правдом. Молимо се Богу сваког дана да Русија отвори своја врата Србији, а српски народ ће препознати светлост заједничког пра-огњишта и песму поново нађене браће.

21.08.2009.

Покрет 1389,
Београд, Петефијева 37
www.1389.org.rs
jedan389@yahoo.com
o64.9o21.312.

Сусрет Медведева са омладином и народом Србије - детаљније

Встреча Медведева с молодёжью и народом Сербии писмо на руском језику - детаљније

српско-руски савез  Православни храм у Москви

Слободни са Русијом!