Насловна О нама Download Везе Контакт

Годину дана - 365. дан свакодневног протеста

Арно Гујон је представио своју организацију „Solidarite-Kosovo“ из Лиона, која помаже Србима на Косову и Метохији од 2004. године. Такође, осврнуо се на Видовдански марш 2009 у коме је учествовао. Он преноси како су њега и многе његове земљаке француски медији обманули причом о Србима као екстремистима, а на терену је видео људе који воле своју земљу и који никоме не чине и не желе зло. Његова организација је направила велики транспарент са натписом „Косово је Србија“ на француском, који је истакнут и на протесту.
Народни посланик Милан Аврамовић дао је подршку скупу и изразио поштовање према учесницима који годину дана воде патриотску борбу, рекавши да данас постоје само они који су за слободу Србије и они који су против ње.
Миленко Бодин, председник Студеничког круга говорио је о духовним вредностима српског народа и неопходности савремене борбе за Крст часни  и слободу златну и разобличавања великог броја припадника режима који су продали веру за вечеру.
Жељко Марјанов, координатор Православног савета 1389, прочитао је речи светог владике Николаја из логора Дахау о праведној Хришћанској борби и моралној палости Европе.
Публициста и аналитичар Милош Минић је беседио држећи у руци сабљу војводе Живојина Мишића из Првог светског рата, говорећи о тенковима које је Борис Тадић уништио и уопште о уништавању артиљеријског оружја наше војске од стране 5.октобар-ског режима што је равно велеиздаји.
Борка Миланков, саветник Покрета 1389 за људска права и слободе, подсетила је на „бели пуч“ изведен од стране председника Скупштине 22. јула 2008. године, о храброј борби која изграђује судбину која није фаталистички зацртана и о великом пробоју свакодневног протеста у иностранству, покретању књиге о борби за људска права и слободе при УН итд.
Сабор је водио Радојко Љубичић, председник управног одбора Покрета 1389, који је подсетио на основне захтеве протеста и на то да права не постоје за оне који их не познају и који се не боре за њих.
На крају окупљања, подељене су пригодне захвалнице редовним учесницима протеста односно Свесрпског сталног слободарског сабора.

30. 07. 2009. - 365. дан протеста

30.07.2009. - годину дана протеста

ЕУ опсада

Наше писмо Руској амбасади погледајте

Свакодневни протест/сабор на Тргу републике обележиће у четвртак 30. јула - 365. дан, односно годину дана свакодневног окупљања. Који су то разлози протеста, толико важни да се по свим временским условима, обарајући све познате рекорде, српски народ толико дуго окупља у срцу Београда? Зашто на протесту обично има више страних него домаћих медија? Режим нема одговоре на питања и аргументе које грађани постављају, нити показује елементарну жељу да створи бар привид демократије, уважавања цивилног друштва, спремности на дијалог, прихватања конструктивне критике, отворености за алтернативе званичном Владином курсу, који већ поприма размере (тоталитарне) идеологије. Ради се о протесту против уласка Србије у Европску унију и НАТО пакт, против само-уништавајуће сарадње са расистичким Хашким трибуналом – мајком тероризма. Вера, упорност, стрпљење, прилагодљивост и бескомпромисна принципијелност красе учеснике протеста/сабора који је у медијском сумраку и предугом политичком прелазном року, постао аутентични глас народа и слободно место под сунцем за јавну расправу о слободној будућности наше отаџбине – Србије. 

1389.ORG.RS
STUDENICKIKRUG.ORG.RS
064/902-1312

30.07.2009. - годину дана протеста

свакодневни протест на Тргу републике