Насловна О нама Download Везе Контакт

Председник Народне Скупштине Републике Српске Момчило Крајишник осуђен од стране Хашког "трибунала" на 20 година затвора, иако није починио ниједан злочин нити је био на функцији одакле је могао да нареди извршење злочина, овим је Хашки "трибунал" грубо погазио начела демократије и парламентаризма, али ни ту није крај невољама Крајишника. Прочитајте наредну вест:

Крајишник у затвору са исламским терористима

Момчило Крајишник пребачен на издржавање казне у један од најозлоглашенијих британских затвора "Вејкфилд". У затвору углавном смештени исламски терористи и убице деце.

Британски лист "Дејли експрес" пише да је бивши председник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник, који је пред Хашким трибуналом осуђен на 20 година затвора за злочин против човечности, пребачен на издржавање казне у један од најозлоглашенијих британских затвора, где су смештени исламски терористи и убице деце.

Момчило Крајишник

Лист наводи и да је Крајишник изузетно незадовољан што је смештен баш у тај затвор. "Већину времена проводи читајући и из ћелије изађе само да узме храну и то је све", изјавио је један од затворских службеника који је желео да остане анониман. Крајишник казну служи у затвору "Вејкфилд", Северни Јоркшир, а с обзиром на то да је осуђен и због прогона муслиманског становништва у БиХ, чуварима је, како пише "Дејли експрес", наређено да га посебно обезбеде, јер се у затвору налазе и исламски терористи и фундаменталисти.

Крајишник је пре две седмице смештен у "Д крило" тог затвора, док је већина исламских терориста пребачена у друге делове затвора, а у затвору "Вејкфилд" смештени су и људи попут Роја Витинга и Роберта Блека, који су осуђени за убиство деце. Међународни кривични суд за бившу Југославију пребацио је Крајишника 7. септембра из хашког притвора у Велику Британију. Жалбено веће Хашког трибунала правоснажно је осудило Крајишника на 20 година затвора због злочина над несрпским становништвом у БиХ 1992. године.

затвор Вејкфилд, Северни Јоркшир

Затвор "Вејкфилд", Северни Јоркшир

Веће је тиме променило и умањило првостепену пресуду, изречену у септембру 2006. године, којом је Крајишник био осуђен на 27 година затвора. Поништен је део првостепене пресуде у коме је осуђен за истребљење, убиства и делимично прогон.

RTS понедељак, 19. окт 2009, 11:11 -> 12:35