Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Подршка Русији за време рата у Грузији 12.08.2008.

Око 600 патриота учествовало је 12. августа 2008. године, у оквиру 22. дана свакодневног протеста на београдском Тргу републике (против уласка Србије у ЕУ и НАТО), у јавном скупу и шетњи до Амбасаде Руске Федерације у знак подршке Русији током рата у Грузији.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чланак "Гласа јавности" о овој акцији:

http://www.glas-javnosti.rs/aktuelne-vesti/2008-08-12/ucesnici-protesta-prosetali-do-ambasade-rusije

Ucesnici protesta prosetali do ambasade Rusije

Izvor: Tanjug |
12. avgust 2008. 19:15:03

BEOGRAD, 12. avgusta (Tanjug) - Simpatizeri bivseg lidera Republike Srpske Radovana Karadzica cestitali su danas predstavnicima ambasade Ruske Federacije "uspostavljanje mira i pobedu u Juznoj Osetiji". Posle okupljanja na Trgu Republike u Beogradu, oni su prosetali do ruske ambasade i cestitali njenim predstavnicima "na uspostavljenom miru i pobedi ruskih mirovnih trupa u Juznoj Osetiji". Noseci parole "Ne dam Osetiju", "Stop tiraniji", "Radovan Karadzic" i uz ruske pesme, oni su administrativnoj sluzbi ruske ambasade urucili zastave Srbije i Rusije. Prema recima lidera Pokreta "1389" Radeta Ljubicica, delegaciju protesta primio je sef politickog odeljenja ambasade Jurij Pilipson koji se zahvalio na solidarnosti i podrsci ruskom narodu u Juznoj Osetiji. Skupu, koji se po 22. put odrzava zbog hapsenja Radovana Karadzica su, kao i do sada, prisustvovali brat i sinovac Radovana Karadzica, Luka i Dragan i funkcioner radikala Bozidar Delic. Taj skup, koji su obezbedivali pripadnici policije, zavrsen je oko19.15 sati bez incidenata, a organizatori su pozvali gradane da i sutra, u 17 casova, podrze protest i najavili setnju do sedista stranke G17 plus.

 

Прилог на РТС-у:

utorak, 12. avg 2008, 20:38 -> 20:42

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Srbija/10918/U%C4%8Desnici+protesta+pro%C5%A1etali+do+ambasade+Rusije

Ucesnici protesta prosetali do ambasade Rusije

Simpatizeri bivseg lidera Republike Srpske Radovana Karadzica cestitali su predstavnicima ambasade Ruske Federacije "uspostavljanje mira i pobedu u Juznoj Osetiji".

Posle okupljanja na Trgu Republike u Beogradu, oni su prosetali do ruske ambasade i cestitali njenim predstavnicima "na uspostavljenom miru i pobedi ruskih mirovnih trupa u Juznoj Osetiji".

Noseci parole "Ne dam Osetiju", "Stop tiraniji", "Radovan Karadzic" i uz ruske pesme, oni su administrativnoj sluzbi ruske ambasade urucili zastave Srbije i Rusije.

Prema recima lidera Pokreta "1389" Radeta Ljubicica, delegaciju protesta primio je sef politickog odeljenja ambasade Jurij Pilipson koji se zahvalio na solidarnosti i podrsci ruskom narodu u Juznoj Osetiji.

Skupu, koji se po 22. put odrzava zbog hapsenja Radovana Karadzica su, kao i do sada, prisustvovali brat i sinovac Radovana Karadzica, Luka i Dragan i funkcioner radikala Bozidar Delic.

Taj skup, koji su obezbedivali pripadnici policije, zavrsen je oko 19.15 sati bez incidenata, a organizatori su pozvali gradane da i sutra, u 17 casova, podrze protest i najavili setnju do sedista stranke G17 plus.