Насловна О нама Download Везе Контакт

11 судских процеса по 110 тачака оптужнице у једном дану! (2. април 2009. године)

Само у једном дану (симболично на 24. март - 10 година од бомбардовања) стигло је 11 судских позива у вези сметњи које протест наводно проузрокује у саобраћају! Заказано је код Градског судије за прекршаје 11 судских процеса за један дан - 2. април, по укупно 110 тачака оптужнице за протестне шетње у вези блокаде саобраћаја у Београду. То је укупно до сада 20 позива. Овим позивима су укинуте слободе окупљања и кретања, јер су подигнуте оптужнице за легалне, најављене и пријављене скупове, које је Полиција пратила и обезбеђивала, а на којима није било инцидената. Режим је потпуно изгубио компас у својој острашћеној мржњи и жељи да заустави протесте и окончање једног мрачног доба наше историје.

Сваки ковертирани позив садржи претњу присилним привођењем и текст оптужнице у 10 тачака о наводном кршењу закона. Да се подсетимо да је градоначелник Београда Драган Ђилас вршио велики притисак на државне органе да се забране протестне шетње. Ево како "европске демократске либералне вредности" изгледају у пракси:


До тренутка упућивања ових непрегледних полицијских тужби и судских позива, полицији је поднето око 40 пријава јавних скупова по седмицама, што је заведено у писарници полицијске станице по датуму и регистарском броју, што доказује да се строго придржавамо закона, ево једне од тих пријава: