Насловна О нама Download Везе Контакт

 

17. фебруар 2016.

Србине, помози Пољацима, Чесима и Словацима да (од)бране Косово и Метохију

Извештај из Београда: 17.2.2016.

После 7 година мучног мука, кукавичког и срамотног ћутања, Београд и Србија су се пробудили. Тачно на 8 година од проглашења независности Косова и Метохије окупили су се родољуби испред споменика кнезу Михаилу Обреновићу. Први наш задатак је да искажемо велику, искрену и дубоку захвалност словенским народима Пољацима, Чесима и Словацима и другима који су од 2009. до 2015. године – у време када је Србија личила на мртво море – организовали протесте редовно сваке године средином фебруара против (проглашења) независности Косова и Метохије и тако одржали пламен борбе за правду у Европи. Хвала вам браћо  од срца!

Србија и Срби се прикључују другим народима у одбрани Косова и Метохије! Истакнута је видно приштинска декларација о проглашењу независности Косова и Метохије од 17.2.2008., прочитани су најважнији делови и објашњени, а онда је овај невалидни, нелегални и нелегитимни документ који је у супротности са Уставом Србије, међународним правом, општом етиком и историјском правдом свечано запаљен и потпуно је уништен у ватри - од њега је остао само пепео.

Скуп је био потресан – веома емотиван. Сузе су навирале спонтано због велике неправде, невиних жртава, велике отете светиње и због тога што далеки народи се ватрено боре за нашу земљу, а Срби као да су хипнотисани и залеђени. Обратио се присутнима и отац 19-огодишњег војника погинулог у караули Кошаре 1999. године. Захваљујемо свима присутнима на исказаној озбиљности, достојанству и родољубљу.  

 

(осма) годишњица проглашења независности Косова и Метохије:

Скуп су подржале бројне патриотске организације - скоро све најактивније и најутицајније. Посебну тежину даје учешће у организацији Удружења породица киднапованих и убијених, јер судбине њихових најмилијих још увек нису расветљене, велика неправда је остала да виси у ваздуху, а најодговорнији за убиства, отмице, трговине органима, тероризам, уништавање духовне и културне баштине су уједно главни актери и протагонисти независног Косова и Метохије признати од стране западних сила као легитимни политичари. Овакве ситуације велике историјске неправде и упорности у оправдавању злочина се не дешавају први пут у историји и зна се како су се оне завршавале. Истина се силом не може деформисати. Чак и у државама чије су владе службено признале КиМ - (велика) већина грађана је против тога. Пропагандни мачеви су од безброј удараца отупели. Желимо да захвалимо огромном броју народа и држава који су се потрудили да ситуацију разумеју и да подрже Србију.

(објављено: 08.02.2016.)

Света земља Косово и Метохија - погледајте

Russia today - погледајте

http://malopolscypatrioci.org.pl/17-luty-2016-kosovo-je-srpsko/

http://kosovoonline.cz

http://telegraf.rs/sport/1440295-kosovo-se-brani-u-poljskoj-navijaci-ponovo-stali-uz-srpski-narod-video-foto

http://rts.rs/page/stories/ci/story/2/Свет/1268156/Чеси+за+српско+Косово.html

http://srpskenovinecg.com/srbijairs/33-srbija-srs/18785-poljaci-cesi-kosovo

Писма подршке из Пољске - погледајте

Наше писмо захвалности Словенима - погледајте

Документ: Декларација о проглашењу независности Косова - Приштина 17.2.2016. - погледајте

Новак Ђоковић медијски нападнут због певања песме Видовдан! - детаљније

Фотографије са Трга Републике у Београду:

Декларација проглашења независности Косова и Метохије од 17.2.2008. спремна за паљење:

Говори отац 19-огодишњег војника убијеног 1999. године на караули Кошаре:

Декларација је запаљена:

Гори:

Изгорела:

 

Манифестација у Прагу, престоници Чешке 17.2.2016.:

плакат у високој резолуцији - линк

7. фебруар 2016. за Косово и Метохију

Државе које су признале Косово и Метохију (зеленом бојом):