Насловна О нама Download Везе Контакт

 

23.000 потписа за руско држављанство

18.11.2011.

"Покрет 1389" потврђује, из веома поузданих извора са терена, да је на северу Косова и Метохије прикупљено за кратко време преко 23.000 потписа грађана, који траже руско држављанство. Ови потписи су предати прво општини (северна) Косовска Митровица, а затим и Амбасади Русије у Београду. Грађани желе да добију двојно српско-руско држављанство.

Један од главних разлога за преузимање овако оштре иницијативе је дефетистички и капитулантски однос Владе Србије према Космету. Државно руководство из Београда је потпуно поклекло пред уценама из Брисела и слепо извршава све налоге, који воде ка независности Космета. Срби са севера Косова и Метохије презиру европске интеграције и сматрају "ЕУлекс" окупатором, подмуклијим и омраженијим од КФОР-а. Они су се обратили званично државном руководству Руске Федерације, јер су забринути за своје животе и животе своје деце. Срби очекују заштиту и бригу Кремља за српски народ на Косову и Метохији.

Срби не желе да се иселе у Русију, већ да остану да живе на својој постојбини Косову и Метохији и као руски држављани буду под правном и безбедносном заштитом државних установа Руске федерације. Овим потезом се жели спречити нови погром и талас терора евро-атлантско-албанских оружаних снага против српских цивила.

На овај начин Срби са севера покрајине су морално сахранили европске интеграције.

П.С. Вест о молби Срба са Косова и Метохије за добијање руског држављанства је у недељу (када је највише људи уз телевизију) 20.11.2011. протутњала кроз Русију, појавила се на вестима 3 главна ТВ канала. Сада практично цела Русија зна за ову иницијативу. Очекују се бројне реакције не само из државног руководства, већ и из народа, удружења, јавних личности, медијске репортаже, политичке анализе, итд. Све ово се догађа у време предизборне кампање у Русији за скупштинске изборе, који су на прагу.