Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Народна барикада на Јарињу против царине

Не граници са Косметом

Београд 04.12.2012.

На велики Православни Празник Ваведење Пресвете Богородице Срби са севера Косова и Метохије и са југа централне Србије су својим животима и телима поставили нову барикаду на Јарињу против изградње царине. Убрзо је почело постављање шатора и паљење ватри и свега што значи озбиљну и дуготрајну барикаду. Окупатори из Брисела, терористи из Приштине и њихове слуге из Београда су очекивали да ће хладно време олакшати спровођење нечисте намере и смањити отпор Срба - али преварили су се. Овим се поништава и обесмишљава договор Дачић-Ештон-Тачи из окупаторског Брисела.

Покрет 1389 подржава овај храбри и мудри потез народа и локалног руководства усмерен ка одбрани Устава Србије (који не дозвољава постављање царине на територији Србије) ка одбрани међународног права (од фашистичке агресије ЕУ и шверцерских договора Дачић-Тачи) ка одбрани свете земље и достојанства држављана Србије на северу покрајине, а што све има велику подршку народа Србије.

 

Данас премијер Ивица Дачић у Бриселу има тројни састанак на коме треба са трговцем људским органима Хашимом Тачијем и његовим ментором Кетрин Ештон да преговара о граници са Косметом. Премијер Дачић упорно тврди да неће постојати никаква граница са Косметом међутим нама обичним људима Дачић и не делује баш превише убедљиво. У сваком случају поучени досадашњим искуством да тзв међународна заједница (читај САД, Велика Британија и Немачки IV ЕУ Рајх) се никада не држе ни једног документа који је потписан и сва документа која су потписана на крају се релативизују и поништавају.

Сходно овоме а са искуством везано за третирање административних граница са бившим чланицама СФРЈ где су унутрашње административне границе република чланица федерације касније мимо свих међународних и унутрашњих закона признате као државне, енергично апелујемо на Председника Николића и Председника владе Дачића да не цртају никакве границе па ни оне замишљене, да нам касније не би силеџијска политика тзв међународне заједнице односно САД, Велике Британије и Немачког IV ЕУ Рајха не би уценама и другим недозвољеним средствима признала их као међународне. Докле год Србија не исцрта границе и не призна их посредно или непосредно КиМ као независна држава не може да постоји. Признавањем било каквих пунктова, прелаза, посматрача или сведока на граници са КиМ и официра за везу у Београду и Приштини Србија признаје да је КиМ независна и суверена држава одсецајући од централне Србије најмање 100.000 Срба северно од Ибра. Без обзира чиме су Вас уценили не пристајте ни на какву границу (царину). Будите убеђени шта год потисали - неће се држати договора као што се нису држали ни до сада.

 

Барикаде - детаљније

Света земља - детаљније