Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Неко није читао Фауста

Београд 13. маја 2012. године

Бог на небу а кум на земљи стара је српска крилатица. Кум је човек који је неког или нечију комплетну породицу привео Богу. Међутим како су Србе комунисти одвојили од Бога тако је и институција кумства која је својевремено била тако значајна код Срба изгубила на своме значењу. И тако кумови се свађају, кумства се раскидају и нешто што је до јуче било незамисливо код Срба данас је постало свакодневница.

Код Срба издајство кума има свој пример у релативно скоријој историји када је Милош Обреновић убио свога кума Карађорђа. Ту ситуацију је одлично у својој књизи "Господари" описао Данко Поповић. Што се новије историје тиче није било таквог бруталног убиства али било је једно "напуштање"

Резултат тога напуштања јесте сламање једне патриотске странке и формирање нове проевропске. Међутим лукави никада не спава. Резултати нове проевропске странке на задњим изборима су највероватније покрадени а стара варалица Европа је дала подршку онима који су на тим изборима највероватније крали. И шта је коначни скор. Кум је напуштен и оставњен да се бори са злима како зна и уме, растурена најснажнија патриотска странка, формирана нова проевропска странка која је добила од Европе подршку да би затим на самом крају од те исте Европе била изманипулисана и преварена и остављена.. Неко није читао Фауста.

 

евро-атлантизам / евро-атлантске интеграције - погледајте