Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Патологија Немачке спољне политике

Београд 20.09.2012. године

Да ли је сто година довољна временска дистанца да би се направила макар и површинска анализа спољне политике једне државе - у конкретном случају Немачке. У овом случају сигурно је доста, јер се ради о једној континуираној спољној политици заснованој на патолошкој мржњи према Србима, са тежњом да се Срби као народ физички униште и коначно елиминишу са простора Балкана.

Ову тврдњу можемо мирне душе да изнесемо јер од 01.01.1900. до 31.12.2000. значи у интервалу од 100 година под патронатом Немачке убијено је близу 3.000.000 Срба. Како окарактерисати ово ако не као чист геноцид Немаца на Србима.

Први покушај ликвидације Срба у двадесетом веку збио се пре скоро сто година током Првог Светског рата када је Аустрија напала Србију да би јој се касније у овим операцијама прикључила и Немачка. Силе Атанте поразиле су осовину Берлин-Беч-Будимпешта док је у Србији као последицу те њихове акције мањкало 1.300.000 људи, док се српске жртве које су страдале са западне стране Дрине и не приказују. Овом приликом ваљало би подсетити да су Аустро-Немачке трупе здушно подржавале све непријатеље Срба почев од Хрвата који су се борили у оквиру Аустро-Немачких трупа и који су починили до тад незапамћене злочине над Српском нејачи у северозападној Србији, затим Бугарске снаге које нису много заостајале за Хрватима по интензитету и свирепости злочина а да не спомињемо шиптарске банде.

Након пораза у Првом Светском рату идеја о Немачкој доминацији над остатком Европе је преживела да би се ревитализовала кроз Немачки фашизам. Е тај фашизам је нас Србе коштао само са западне стране Дрине преко 1.000.000 жртава највећим делом побијене у усташким логорима смрти попут Јасеновца, док су жртве у Србији износиле најмање 300.000 људи. Иако су ови логори смрти били творевина фашистичке тзв Независне Државе Хрватске свакако су Немци били упознати са њиховим постојањем и знали су тачно шта се у њима дешава и да су хтели могли су да зауставе покољ. Постојала је само једна битна разлика измађу логора у Немачкој и Хрватској. Смрт је у Немачким логорима била индустријска, а у Хрватским садистичка и праћена са тешким иживљавањем и сакаћењем жртава. Да напоменемо да је само у Јасеновцу убијено око 100.000 деце.

Након завршетка Другог светског рата Немачка је била подељена на две државе да би се почетком 90-тих она ујединила и одмах стартовала са агресивним наступом у својој спољној политици који се огледао у активном учешћу у разбијању СФРЈ и превременим противправним признањем на првом месту Словеније и Хрватске што је довело до крвавог сукоба на просторима САО Крајине током којег је са тих простора протерано 500.000 Срба и на тај начин Хрватска коначно очишћена од Срба.

Следеће што Немачка предузима јесте активно учешће у агресији на Србију 1999. године што је такође било противно уставу саме Немачке, али је жеља за коначном ликвидацијом Срба са подручја Балкана била јача и од самог устава. Да подсетимо на убиство два Србина који су убијени од стране Немачких снага КФОР-а док су бежали пред шиптарским бандама, а официр који је наредио њихово убиство је за исто награђен орденом. Није било лако убити двојицу избеглица. И на крају што се тиче 1999. године да подсетимо на трговину органима отетих Срба која се сигурно није одвијала без знања БНД-а.

Данас је актуелна ЕУ. Шта се о њој може рећи - када се цела прича потпуно оголи добијемо још један покушај Немачке да окупира Европу са једном разликом што сада државе неће бити оружано нападнуте већ ће у окупацију да уђу самостално сопственом вољом. Шта једна нпр Словенија може са једним гласом у Бриселу да битно промени. Ништа и само ништа. Анализирајте ситуацију у Грчкој која се у овако дубокој кризи нашла захваљујући мешетарењу првенствено Немачке која сада нуди цијанид као спасоносни лек за излазак из кризе, а при том сваки покушај Грчке да изаће из зоне ЕУ и да се врати на драхму осујећује. Наравно све то иде уз невероватну медијску пропаганду где се Грци представљају као лењ народ склон махинацијама и малверзацијама. Само да приметимо да су Грци добро прошли, нама Србима су Немци пришили да смо садистичке убице. Психолози ово називају пројекцијим када своје недостатке приказујете као недостатке другог.

Надамо се да ће овај трећи покушај окупације Европе од стране Немачке да пропадне као што су пропала и прва два. Нико не спори да су Немци велики народ и нико не спори њихов допринос и у филозофији, науци, физици, машинству итд, али та њихова жеља да доминирају континентом по сваку цену је патолошка.

 

Евро-атлантизам - детаљније

Евро-атлантизам