Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Антируска политика Ватикана

16.01.2011.

Од 1054. године Ватикан покушава да свој ванканонски ауторитет наметне као надверски, наддуховни. Православни народи који су остали верни Хришћанским канонима и одлукама Васељенских сабора постали су предмет папине фрустрације. Освајачи и колонизатори "Новог света" су огњем и мачем наметали католичанство онима које су сматрали дивљацима и варварима. За Ватикан су до данас остали варвари они који не прихватају божанске атрибуте папе.

Не смемо заборавити да су Наполеон (са Корзике) и Хитлер (из Аустрије) били католици, а њихова главна мисија била је уништење руске државе, са успутним геноцидом и убијањем што више Руса. Руски цареви су покушавали (наивно и безуспешно) да склопе савезништво са Бечом и другим католичким владарским кућама. Када је 1848. избила велика револуција у Европи руски цар је послао велику војску да помогне бечком двору и умири побуњене Мађаре, очекивао је руски двор заузврат помоћ аустријанаца, али када је пар година касније (агресијом западних сила) започео Кримски рат - помоћ Беча је наравно изостала. Чак су католици са протестантима јуришали на Русију.

Први светски рат је показао мржњу Аустро-угарске и германских католика према Србима и Русима. Цар Николај II Романов је 1914. (иако ослабљен и неспреман) свесно ушао у рат са католичком империјом да би заштитио Србе од уништења. Током Другог светског рата око 25 милиона Руса је погинуло од стране нацистичке Немачке војске којом је командовао католик Адолф Хитлер. Хрватско-католичка творевина НДХ је у периоду од 1941. до 1945. извршила геноцид над преко милион Православних Срба - овај геноцид је вршен под контролом католичког клера и показао је намере папе према Православним Словенима.

Садашњи папа Рацингер је признао да је током младости био члан Хитлер југенда. Запад Украјине насељава неколико милиона Православних Руса који су признали врховну црквену власт папе и тако постали верски "унијати". Пружање власти папе на овај део руског етноса оставио је катастрофалне последице. Унијати су под утицајем папе и Ватикана постепено развијали све већи презир према Православљу и Руској православној цркви, али не само то, већ су унијати почели да гаје и патолошку мржњу према свом руском народу и руској држави. Под злокобним и отровним утицајем папе и Ватикана унијати се све више удаљавају од свог верског и националног идентитета, градећи некакав нови украјински идентитет и особен екстремни украјински национализам.

Током Другог светског рата Степан Бандера и његове оружане снаге су сарађивале са нацистима у области западне Украјине где убедљиво доминирају унијати. Они су улазак нациста у град Лавов дочекали са памфлетом слободе. Бандера је водио анти-московску политику. Прозападни "наранџасти" бивши председник Украјине Јушченко је одликовао Бандеру херојем Украјине. Данас у западној Украјини, у Лавовској, Тернопољској и Ивано-франковској области на власт је дошла екстремна странка "Свобода". Западну Украјину су преплавили билборди на којима су представљени војници бендеровци са пушком и натписом: да ли би дао крв за Украјину? Свобода је наводно против "москализације" Украјине, против зближавања са Русијом и наводно "прљавим, злим, корумпираним, суровим, варварским Русима", све то у маниру шовинизма, неонацизма и сепаратизма, а као плод дугог утицаја папе и Ватикана на овај део руског рода и Украјине. Очигледно да убудуће треба обратити пажњу на сплеткарења латина и онемогућити им да даље шире анти-Православну и антируску друштвену идеологију, посебно међу источним Словенима.

Лавов, западна Украјина:

Лавов