Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Атлантизам је нови нацизам

05.06.2011.

Нацизам је идеологија и облик тоталитарног државног уређења, који је обележио 30-е и 40-е године ХХ века у Европи. Карактеришу га револуционарни долазак на власт, укидање слободе удруживања, прогон националних мањина, агресивна пропаганда, концентрациони логори, суров обрачун са неистомишљеницима, војна агресија на суверене државе, окупација слободних држава, успостављање квислиншке власти у окупираним земљама, расистичка подела на вишу германску (аријевску) расу и на ниже расе: семитску и словенску, прогон Рома, окултизам, блискост са Ватиканом и папом, крваве одмазде над цивилима, теорија "животног простора на Истоку", абортивне методе контроле наталитета, експанзија војне индустрије, дискретна веза са северноамеричким банкама, гажење међународног права, непоштовање обичаја и закона ратовања, теорија новог европског поретка, лицемерно декларативно позивање на демократију, укидање слободе говора, милитаризација друштва, суптилно подређивање друштва и привреде потребама армије, итд. Многи су мислили да је са смрћу Адолфа Хитлера и сломом Трећег рајха, нацизам заувек уништен и да ће остати само у лекцијама из историје и сећањима ветерана. На жалост, није тако.

Данас НАТО пакт и пратећа идеологија атлантизма из месеца у месец попримају све више карактеристика Трећег рајха и идеологије нацизма. Смисао НАТО пакта при оснивању је био да буде противтежа Варшавском војном савезу, када се Варшавски пакт расформирао, договорено је и расформирање НАТО-а, али ово није спроведено. Након пада Берлинског зида НАТО на челу са Америком креће у територијалну експанзију. Европским делом НАТО пакта командују амерички генерали, што показује да су државе чланице у инфериорном положају, скоро без права одлучивања о важнијим питањима. НАТО је последње две деценије показао да не поштује УН, међународно право, обичаје и норме ратовања, итд.

Чланице НАТО су извршиле оружане агресије на Југославију, Авганистан, Ирак, Либију, итд, оправдавајући их хуманитарним, безбедносним, демократским и другим разлозима, који су се касније испоставили као лажни. НАТО пакт за своје војне акције није тражио и не тражи одобрење ни од кога. НАТО пакт по свом Статуту сме да интервенише само у одбрани држава чланица, али је у пракси супротно. Југославија је бомбардована касетним бомбама и осиромашеним уранијумом, што је деценију касније изазавало епидемију рака, што је било предвидљиво. НАТО пакт је већ довољно велики да буде потпуно спокојан и заштићен од спољне агресије, али се од даљег проширења не одустаје. НАТО превазилази одбрамбене оквире и постаје глобална претња. Посебна мрља је логор Гвантенамо, где се кроз мучења и понижавања (на згражавање великог дела света) испитују заробљениици.

Идеологија атлантизма је политичко-медијска практична платформа за војне интервенције НАТО пакта. Она одобрава агресију ради демократизације по америчком моделу. Барак Обама је јуна 2011. године на својој европској турнеји изјавио да ЕУ и САД треба да доминирају светом. Полуприкривена суштина атлантизма је жеђ за владањем светом. Старе колонијалне силе нису одустале од својих поседа, већ траже нове савремене моделе управљања и експлоатације. Атлантизам формално жели да наметне свету (наводно) најсавршенији државни модел: либерални капитализам, али при томе се народима не оставља основно право избора. Атлантизам је нови нацизам и по својој крајњој намери - покоравање Русије.