Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Барикаде против независног Косова и Метохије

10.10.2011.

Дрски покушај косовских сепаратиста (албанских побуњеника из Приштине), КФОР-а и ЕУлекса да поставе царинике "независног Косова" на административне прелазе (који нису граница) Јариње и Брњак је пропао, захваљујући присебности и храбрости Срба са севера Косова и Метохије, који су ове покушаје осујетили постављањем барикада на главне путеве. Тиме је онемогућен долазак цариника на Јариње и Брњак, а и обесмишљен је њихов рад, јер нема никога ко би могао на њихове пунктове доћи.

Барикаде су брзо постале симбол српског отпора независности Косова и Метохије, оличене у цариницима и царинским печатима. На прелазима је пре свега народ дању, а најхрабрији и најодлучнији појединци по групама ноћу када се стражари. Снаге КФОР-а, ЕУлекс-а и КПС-а нису успеле да пробију барикаде ни силом нити политичким притисцима, претњама изолацијом и прекидом снабдевања, изгладњавањем Срба, итд.

На велики Православни празник Крстовдан 27. септембра 2011. дошло је до напада војника НАТО-а (КФОР-а) на голоруке Србе - по једној од верзија Срби су КФОР-овцима одузели пушке, што их је разбеснело, па су након што су добили пушке и запуцали на Србе на барикадама. Команда НАТО из Брисела је стопирала истрагу о овом инциденту, чиме је директно признала одговорност. Том приликом седам Срба је повређено и право је чудо да нико није погинуо. Ни ЕУлекс ништа није урадио по овом питању, али је зато ова мисија ЕУ оштро реаговала на паљење аутомобила свог преводиоца који је Србин.

Београд је очигледно издао Србе на Косову и Метохији, а народ на северу покрајине је тога добро свестан. На барикадама је заустављено постављање цариника између Косова и Метохије и централне Србије и тиме је одбрањен Устав Србије, као и међународно право. Одбрањена је резолуција СБ УН 1244. Одбрањени су српска историја и традиција и право опстанка на нашем светом и древном простору.

Покрет 1389 ће наставити на разне начине да подржава српски народ на Косову и Метохији. Позивамо државне органе, међународне организације и представнике свих земаља, као и домаће организације и појединце да посете Косово и Метохију и обиђу Србе на барикадама, те се сами увере у веома тешке услове живота за Србе, ограниченост кретања, угроженост живота, сталне претње и неизвесност. Истина о Космету мора изаћи у јавност. Нашем народу су потребни подршка и помоћ. Србијо, пробуди се!