Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Биљана Живковић, угледни новинар Печата, Геополитике... добија претње

Већ дуже време, угледни новинар Биљана Живковић се среће са некоректним, неморалним и незаконитим опструкцијама у свом раду у вези истраживања геноцида над Србима, прогона српског народа, савремене Русије, итд. Ауторка је месецима имала  озбиљне „изакулисне” проблеме да уопште објави књигу „У име истине”,  која је аутентично сведочанство о нашој великој  националној трагедији,  дело које су рецензенти оценили као историјски извор првог реда. Поводом књиге, добила је телефонски позив уз благу претњу да „добро размисли, да се мора „пријатељима” опростити -  и да пази шта ради,  јер батина има два краја„! Затим би уследиле и опомињуће мејл поруке, не из Србије, уз напомену да „Добро погледа” текст и фотографије, а какав психолошки ефекат на сваког нормалног човека може да остави језива фотографија жене са црним сузама и детета, не треба говорити! Биљана наводи: " У тексту ми је предочено да ћу, АКО НЕ БУДЕМ ПОСЛУШНА,  бити компромитована, да ћу „остати без посла”, угледа, да ће ме по степеницама „бацати” и да ћу на крају бити на смрт пребијена. "

Затим Биљана додаје: " Паралелно са таквим претњама, већ је постала пракса да након неког мог објављеног текста, најчешће у „Печату ”, рецимо прича о владици Артемију, о Србима на Космету који су на рубу егзистенције, интервјуима везаним за Русију, и другим темама,  уследили би непријатни позиви и на фиксни телефон, и на мобилни. Тако да се десило да после  објављеног текста о владици Артемију, тог петка, од телефонских узнемиравања, провокација морала сам да изађем из куће и да искључим мобилни и фиксни. "

 

Покрет 1389 пружа пуну подршку угледном новинару Биљани Живковић. Такође, позивамо сва удружења новинара, струковне синдикате итд, да стану у заштиту своје колегинице и осуде ове анти-цивилизацијске, нељудске претње.

Чланак Биљане Живковић у листу "Печат" 1. априла 2010. о геноциду над Србима у НДХ:

http://www.pecat.co.rs/2010/04/vaskrsnuce-zorke-delic/

 
Биографија Биљане Живковић

Биљана Раковић Живковић рођена је 1959. године у Прибоју на Лиму, где је завршила Основну школу и Гимназију. Студирала је правне науке у Београду. Више од 20 година је новинар, прво у Радио Кикинди и Комуни, па у севернобанатском листу „Ново време” где је била главни и одговорни уредник. Истовремено је из Баната била дугогодишњи дописник Радио Београда, Радио Новог Сада и „Политике”. Добитник је  бројних признања, повеља, похвала  за допринос српском новинарству - међу којима  издвајамо Годишњу награду града Кикинде 2004. и 2001. главну новинарску награду Дрвара од Срба повратника.
Новинарску, али и списатељску каријеру наставила је 2006. у српској престоници, где живи и ствара.
Биљана Живковић аутор  је репортажа,  чланака, прича, записа, путописа по европским и азијским државама, али и интервјуа са домаћим и иностраним знаменитим личностима из света спољне и унутрашње политике, дипломатије,  војне доктрине, историје, филозофије, социологије... Њена прва књига „Некрштена времена” објављена је 2004. у издању Центра за унапређивање правних студија у Београду, а 2006. друга „Са извора најчистије воде”, чији је издавач Српска књига. Из штампе су недавно изашле две нове књиге Живковићеве - дело „Величанствена уметникова усамљеност” и документаристичка књига о  Србији и Космету – „У име истине”, у припреми  су и нове публикације.
Живковићева је самостални новинар. Њене текстове објављује „Геополитика”, „Печат”, „Нова српска политичка мисао“, „Хвосно”, „Православље”, дописник је листова и сајтова српске дијаспоре широм света. Активно сарађује  са руским медијима „Саровскаја газета", "Српска РУ”.... Живковићева је и песникиња. Члан  је Удружења књижевника Србије.

Биљана Живковић, новинар