Насловна О нама Download Везе Контакт
Blic Online Forum | Politika i drustvo | Religija (Urednik: Вук Исакович) | SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Sramota ili ponos nacije?
Stranice: [1] 2 3 4 ... 13

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Sramota ili ponos nacije?

  SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Sramota ili ponos nacije?
  « poslato: Septembar 20, 2008, 18:50:53 »

  Srpska pravoslavna crkva je institucija srpskog naroda koja mu je u najtezim istorijskim momentima pomagala da ocuva svoj identitet i jos mnogo toga. Danas, smo na zalost svesni realnosti da SPC ne moze da pronadje svoje pravo mesto u modernom srpskom drustvu.
  Svojim delovanjem u poslednjih nekoliko godina SPC je postala prava sramota svoje nacije. Podseticu Vas na blagosiljanje koljaca iz Srebrenice, na mitropolite pedofile, ratne huskace, kockare, mafijase i biznismene. Podseticu Vas na neprincipejlnost patrijarha i njegovu politicku ulogu u doba Milosevica i vladavine Kostunice.
  Sta je ono sto je potrebno SPC-u da se reformise i pronadje svoje mesto u danasnjem drustvu i vremenu? Zbog cega nije dozvoljen dolazak Pape u Srbiju? Zbog cega ne moze da se modernizuje zastareli kalendar SPC, iako su to mnogo revnosniji pravoslavci kao sto su Grci i Rumuni, recimo, vec uradili? Kakav je odnos SPC prema zenama, a kakav prema Srbima koji nisu pripadnici te crkve? Kakav je njihov odnos prema modernim tehnolgijama? Na sta lici svo pomodarstvo i nezanje koje se promovise u ime religije? Zbog cega SPC ne dozvoljava izgradnju crkava baroknog tipa severno od Save i Dunava, tamo gde su se uvek gradila srpske crkve u baroku? PItanja se nizu jedno za drugim...
  Pokusajmo zajedno da damo odgovor na njih.

   

  наставак интернет форума Блиц-а на ову тему - погледајте