Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Бојкот сабора у Гучи и Beеr fest-а у време поста

Српски народни покрет 1389, након консултација са духовним ауторитетима Српске православне цркве, позива народ Србије и странце на масовни бојкот сабора трубача у Гучи и фестивала пива у Београду - Beer fest-а.

Овај корак је неопходан, јер се два поменута фестивала, одржавају у време Госпојинског, Успенског поста који се држи сваке године две седмице пре великог празника Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине. Руководство ова два фестивала тиме показују непоштовање према вишевековној традицији српског народа и Православне вере да се сабори, вашари, и др, НЕ одржавају у време постова. Сабор трубача у Гучи се одржава већ 50. пут и његови организатори одлично познају каноне и ред, често их поштују, али ове године су решили да их мало заобиђу (тојест погазе), па су трајање фестивала продужили на 10 дана и испланирали га, не поштујући светињу поста.

Организатори београдског Beer fest-а, са друге стране, сходно духовном паду и атмосфери разврата у престоници, од самог почетка не поштују, нити имају уопште намеру да поштују света правила, да се фестивали не одржавају у време поста. Beer fest промовише рок ен рол и алкохол као своје две главне вредности, а Хришћанство ту само смета добром проводу, "зезању", "блејању", "лудници"... Одговорност сносе и локалне власти, које су одобриле овакве поступке.

Суздржимо се ради Христа и његове Пресвете мајке, од посећивања ових фестивала све док не промене време одржавања и одрекнимо се задовољстава на која смо навикли, док организатори не почну да поштују основне норме и вредности Хришћанства, за које је српски народ поднео огромне жртве.

сликовити детаљ са београдског Beer fest-а:

Beer fest - поливање пивом