Насловна О нама Download Везе Контакт

ОТВОРЕНО  ПИСМО ОРГАНИЗАТОРИМА "BEER FEST"-а

Овим писмом упућеним вама и целокупној Српској јавности, желимо да вас упознамо са чињеницом да се манифестација „Бир Фест“ већ неколико година уназад одржава у дане великог Госпојинског поста.

Православни Хришћани тих дана изражавају поштовање и спомен на дан окончања овоземаљског живота и празника „Успеније Пресвете Богородице“. Не намећемо Хришћански модел живота и пост као уздржавање од сваке неумерености, али морамо јавно да протестујемо против одржавања оваквих манифестација које промовишу неумереност, морално дискутабилне моделе понашања, са понекад трагичним последицама у време када нас Црква позива на пост. Кап која прелива чашу је концерт госпођице „Чиконе“ (са познатом сценографијом) која се скарадно представља шпанском речју која означава „Госпу“ или „Госпојину“, и који се такође одржава у дане Госпојинског поста.

          Све ово, у најмању руку представља (можда и тендециозну), повреду најдубљих верских осећања свих православних Хришћана, који су у Србији већина са преко 80%, и ствара јавно узнемирење. Стога вас позивамо и молимо да убудуће поведете рачуна о датумима одржавања оваквих манифестација.

У противном: Бранићемо наша основна људска права. Бићемо принуђени да прибегнемо другачијим видовима деловања па чак и позивима на бојкот сличних манифестација (одржаваних онда кад им време није), и на њима промовисаних производа.

На крају желимо да подсетимо да је Деспот Стефан Лазаревић, пре више од 600 година, нашу престоницу Београд, посветио управо Пресветој „БОГОРОДИЦИ“. - Покрет 1389

 

Бојкот "Бир феста" у време поста 2012 и 2013 - погледајте

 

Пивска идолатрија има погубне последице:

поштујмо пост