Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Борка Миланков више није саветник Покрета 1389

04.03.2011.

Покрет 1389 се захваљује на сарадњи, помоћи и саветима госпођи Борки Миланков-Црепуља. Са Борком смо прошли кроз веома тежак период за удружење и Србију. Њени савети су нам били драгоцени у заштити идентитета и интегритета покрета од режимске и медијске репресије и других облика угњетавања које смо претрпели и још увек трпимо.

Наша сарадња са Борком је званично завршена одмах након прве државотворне конференције "Не ЕУ, за државни савез Србије и Русије" 8. фебруара у хотелу Москва (а формално након њеног повратка из Швајцарске). Након тога Борка започиње самостални ангажман као активиста људских права и слобода, стручњак за мир, директор асоцијације Швајцарска-Русија, итд. Покрет више не сноси одговорност за друштвене активности Борке Миланков-Црепуља: јавне наступе, конкретне ставове, сарадњу са дипломатским представништвима, новинске чланке, интервјуе, приватне ангажмане, пројекте, делатност у области цивилног друштва и друго.

Покрет 1389 наставља даље (са пријатељским удружењима и сарадницима) интезивирање кампање за државни савез Србије и Русије и друге активности у складу са начелима удружења, статутом, одлукама управног одбора, итд.