Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Московска Патријаршија отвара центре за заштиту материнства

01.01.2011.

Светост материнства

Московска Патријаршија ће у око 50 епархија у Русији, Украјини и Белорусији отворити центре за заштиту материнства и породичних вриједности.

Конкретно, планирано је да се отвори хот-лајн телефонска линија, центри за социјалну и психолошку помоћ женама у критичној трудноћи, домови за његу, као и да се указује помоћ многодјетним породицама и воде савјетовања са женама које планирају абортус, саопштио је представник Синодалног одељења за добротворну дјелатност, Сергеј Чесноков, на форуму сверуског програма „Светост материнства“, који је недавно одржан у Москви.

Према његовим ријечима, ово Синодално одјељење планира да следеће године одржи II фестивал „За живот – 2011“, на који ће бити позвани представници помјесних Православних Цркава.

Још и раније, при овом Синодалном одјељењу, постојао је координациони центар за заштиту материнства и породичних вриједности. У његовој радној групи били су предсједник Синодалног одјељења за сарадњу са оружаним снагама протојереј Димитриј Смирнов, директор програма „Светост материнства“ Наталија Јакунина, начелник центра „Живот“ протојереј Максим Обухов и предсједник сверуског друштвеног покрета „За живот и заштиту породичних вриједности“ Сергеј Чесноков.

 

Абортус или Србија - погледајте

Извор: Радио Светигора - погледајте