Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Честитка Лукашенку на победи!

Спречен фашистички преврат прозападних снага у Белорусији

20.12.2010.

На председничким изборима одржаним 19.12.2010. године (на дан светог Николе) у Белорусији, око 91 % уписаних бирача Белорусије је изашло на гласање, чиме су показали високу националну свест и одговорност. Убедљиво је победио Александар Лукашенко са чак 80 % освојених гласова! Има аналитичара и новинара који сматрају недемократским, то што је Лукашенко председник државе већ четврти мандат.

Народни покрет 1389 честита господину Александру Лукашенку на изборној победи, уз огромну излазност грађана и веома високо поверење народа Белорусије, које му је поново указано. Сигурни смо да ће победа Лукашенка, пријатеља Србије, допринети даљем унапређењу српско-белоруских односа на свим нивоима, нарочито имајући у виду дубоку кризу ЕУ и урушавање европских интеграција (пропалог политичког пројекта).

Забринутост српског народа и међународне заједнице, посебно изазива покушај прозападних политичких снага Белорусије, које су (уз присуство страних посматрача) жестоко поражене, да насиљем, државним превратом и другим фашистичким методама, преузму власт од Лукашенка, кога је народ Белорусије изабрао својом сувереном вољом. Ово је само један од више неуспелих покушаја прозападне белоруске опозиције да преузме насиљем власт у Минску, по узору на своје идоле Мусолинија 1922. и Хитлера 1933. године (начин доласка на власт говори пуно о карактеру режима). Демонстранти су разбили прозоре и врата на згради Владе. Државно руководство Белорусије се ипак поново показало способним да одбрани правни поредак и суверену вољу народа од банде превратника.

Извештавање западних "медија" (инструмената пропаганде) је, наравно, као и раније, у корист фашистичких превратника, који вребају сваку прилику да се домогну власти, без обзира на то што добијају 1 или 2 % гласова на изборима.

Ево како евро-унијатска, фашистичка, прозападна опозиција покушава да освоји власт након тешког изборног пораза у Белорусији - "европске вредности" у пракси. На сличан начин је прозападна опозиција дошла на власт у Југославији 5. октобра 2000., у Украјини, Грузији, итд. Слично се планира и за Русију и за друге државе: