Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Ћирилични домени сајта 1389

17.07.2012.

ћирилични домени сајта 1389

Са поносом и радошћу обавештавамо српску и међународну јавност да су пре неколико месеци почели са радом ћирилични домени (интернет адресе) веб презентације Покрета 1389! Захваљујемо се свим српским, руским и другим програмерима, патриотама и савесним службеницима и грађанима, који су омогућили да у 2012. години Ћирилица освоји велику победу на простору интернета.

Заблуде да је ћирилица непогодна за високу технологију, рачунарске и информативно-комуникационе системе су поново распршене. То што је ћирилица у подређеном положају и што је запостављена је последица искључиво наше лењости, немара, егоизма, површности и покондирености. Показало се да рад, вера и стручност могу остварити оно што се у блиској прошлости сматало немогућим.

Интернет презентација Покрета 1389 осим на старим адресама: http://1389.org.rs и http://1389.rs биће доступна и на новим (аналогним) ћириличним адресама: http://1389.орг.срб и http://1389.срб. Без идентитета све интеграције (па и европске) су бесмислене; без ћирилице као темеља наше културе и идентитета изгубићемо самопоштовање, а такође не можемо очекивати ни да ће нас други уважавати.

 

азбука