Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Цртице из живота Русије

29.09.2013.

Леш и терористичка петоколонашка револуција Лењина и даље као хладни, тешки окови не дају Русији да се усправи. Лењинов масонски фараонски маузолеј у срцу Трећег Рима ту не сме да остане – између осталог воља Лењинова је била да буде сахрањен у Уљановску. Улице Лењинове су свуда по Русији и то јасно говори да власт и народ веома слабо односно скоро уопште не познају своју историју, а посебно Први светски рат, када је Лењинова пета бољшевичка колона радила успешно на рушењу руске државе, а затим и на уништењу руске духовности, вере, културе, традиције и на крају и живих људи кроз глад, гулаге, ислеђивања, итд. Мазохизму и самоуништењу не сме да буде места у руском друштву, па тако ни ничему јавном повезаним са умоболним Лењином (пред крај живота је и формално клинички сишао са ума).  

Русији је наравно неопходна правна и социјална заштита радника и сељака, али то не треба да буде по моделу комунистичке партије, по непримењивим идеолошким трабуњањима Маркса и Енгелса, не по моделу западних држава (безбожном, антируском, материјалистичком, бесловесном, антиисторијском моделу) већ то треба да буде аутентични конструктивни модел (продржавни, пронародни) за снажну привреду и економску сувереност.

Могу се наћи у слободној продаји у Русији пића од индустријског алкохола и пиво синтетичко из некаквог праха – тиме се угрожава здравље становништва и овакве напитке би требало трајно повући из продаје. Увоз алкохолних пића је непотребан.  

Много и превише свог драгоценог и тешко стеченог капитала Русија троши на увоз технолошке робе, а сама је упркос разним медијским кампањама веома слаба у сфери популарне технологије за грађане.

Руси слабо посте и још су далеко од духовности и црковности времена до Октобарске револуције. Обични људи на Православље гледају као на далеку сјајну звезду која је иако лепа и узвишена ипак далеко од свакодневног живота. Надајмо се и верујмо да ће животворна вера отаца да продире све више у животе људи – без ње нема живота.

Много је необрађене земље, што је последица веома слабе насељености великих делова Русије, претераног и хаотичног урбанизма, неравномерног развоја, итд. Потенцијали Русије су огромни, а тренутно највећи проблем је демографија и недостатак људства, нарочито у азијским делу. Забрана абортуса је јефтина и ефикасна метода која би много помогла (линк).  

Млади напуштају села и крећу ка Москви и Санкт-Петербургу ради високих плата, провода, упознавања, итд, што слаби руске провинције и подрива безбедност државе.     

Култура Русије је у веома лошем стању – на државном „Радио Русија“ емитује се редовно и обилно амерички рок-ен-рол, а емисије говоре о хеви металу, Џенис Џоплин, итд; комерцијални програм државног радиа доноси рекламу биоенергетичара (екстрасенса) који нуди помоћ у решавању брачних проблема!?

„Перви канал“, државна ТВ свој културно-уметнички програм базира на холивудским филмовима, а главна културна новост вести (руског дневника) је то да је Мадона ставила цирконе на зубе. Са друге стране Перви канал критикује државно руководство Кине из угла кинеских блогера.

Питање је шта има руско на западу? Скоро ништа. Постулат реципроцитета налаже да у Русији буде западне (англо-америчке) културе, језика, филмова, музике, итд онолико колико има руског језика, филмова, музике у САД и ЕУ.

Новине „St. Petersburg Times“ http://sptimes.ru излазе на енглеском језику у око 20 000 примерака и деле се бесплатно по Русији! То је већ довољан показатељ да се испитају финансије и геополитички набој овог листа, који би вероватно требало укинути, због про-западног и анти-руског деловања.

 

Конструктивна критика (државног система) Русије - детаљније