Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Да ли КФОР користи бојеву муницију?

Српско село Јагњеница одбило напад атлантистичког агресора

29.11.2011.

Јединице НАТО пакта под именом КФОР би требало да делују под контролом УН, али на жалост није тако. КФОР је 28. новембра извршио агресију на цивилне барикаде у српском селу Јагњеница на северу Косова и Метохије. Војници западне алијансе су уз помоћ механизације уклонили барикаду, али тада се окупио народ, који им није дозволио да наставе операцију. КФОР (углавном немачка војска у овом делу покрајине) је употребио жестоку силу против мештана цивила, да би остварио свој наум. Том приликом повређен је велики број Срба, који су медицински збринути (линк).

НАТО је признао да је овом приликом коришћен сузавац, гумени меци, шок бомбе, насиље, итд. Војници КФОР су уз себе имали и ватрено оружје са бојевом муницијом (линк), а према подацима са лица места, сазнајемо да је КФОР користио и бојеву муницију против српских цивила, који су бранили своје село. Срби су се храбро борили и уз помоћ житеља околних места, који су притекли у помоћ, успели су да одбију напад КФОР-а и спрече напредовање фашиста кроз српску земљу. Слогом, храброшћу и вером српско село (где је већина породица недавно прославила крсну славу Свету Петку) је успело да се одбрани. Овим се помпезна акција КФОР-а претворила у једну од највећих брука западне војске. Херојски отпор житеља Јагњенице морамо памтити као дирљив и светао пример патриотизма.

Још једном се потврдило да је КФОР неконтролисана и разуздана оружана формација која мора бити под контролом међународних установа, али међународних у правом смислу речи, а не евро-атлантских попут ЕУлекса, итд. На потезу је БРИКС да покаже на делу да ли жели да се избори за мултиполарни свет и достојанствен живот за све људе.

Детаљније о барикадама - погледајте