Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Дом за маме Руске Цркве

26.08.2016.

Велико и радосно изненађење за српску седмочлану делегацију на конференцији „За живот 2016“ у Москви је посета Дому за маме Руске Цркве. Не само да смо били изненађени лепотом, квалитетом и функционалношћу дома већ и тиме што је Руска Црква основала 42 оваква дома! (а има и државних). Заиста прелепо, хвала Богу! Дом у Москви је савремено опремељен противпожарним системом, видео надзором, леп је, ведар и чист, унутра су нове машине за прање и сушење веша, велика и чајна кухиња, просторија за молитву и духовни разговор са свештеником, собе су једнокреветне, дво и трокреветне, а атмосфера је породична. Затекли смо штићенице дома како са осмехом кажу да им је ту лепо и пријатно и да су они као породица која се међусобно помаже. Дом има руководиоца, администратора и социјалног радника и дежурне и сви су жене. Налази се између два храма у непосредној близини Црквеног центра Милосердие.
                Дом за маме помаже трудницама и породиљама да задрже трудноћу и своје дете, да реше своје личне, породичне, материјалне, административне и друге проблеме. Оне су обавезне да поштују кућни ред и правила и да раде – у дому нема спремачице. Угроженим женама је веома битна ова едукација и приучавање животним обавезама и одговорности како би по изласку из дома могле да наставе нормално и квалитетно живот са дететом. За време боравка у дому могу много да науче, стекну додатна знања занатска и друга, обуче се за рад на рачунару, стекну сертификат, итд и оспособе се да раде и зарађују. Дом за маме ради од фебруара 2012. и помаже женама свих националности и вероисповедања. 
                Дом за маме Руске Цркве је велики дар Божији  и надамо се да ће се што пре отворити сличне установе у Србији и другим земљама, јер резултати су златни и драгоцени.

https://miloserdie.ru/sluzhba/dom-dlya-mam/
https://miloserdie.ru/friends/about/krizisnyjj-tsentr-pomoshhi-beremennym/
https://miloserdie.ru/friends/about/
https://miloserdie.ru

Руска Православна Црква сакупила 38 милиона рубаља за оснивање нових центара хуманитарне помоћи ради превенције абортуса - http://spc.rs/sr/ruska_crkva_38_miliona_rubalja_za_prevenciju_abortusa

Улаз у дом:

Сто дежурног:

Радионица за учење заната и припрема за запошљавање:

Штићенице дома пријатељски дочекале српску делегацију:

Прилагођено за маму са бебом:

Српска делегација испред Црквеног центра Милосердие:

Унутар Дома за маме са руководиоцем Маријом Студеникином:

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније