Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Дрво без корена и народ без историје немају будућност

11.12.2016.

Новембра месеца Покрет 1389 је донео решење да покрене кампању "Дрво без корена и народ без историје немају будућност" усвојивши при томе и графичко решење. Одлучили смо се на овај корак због разних идеолошких и политикантских кампања и опште хистерије по којој Србија жури у будућност - и јури и лети у ту будућност - уз опасност да поломи ноге јурећи некакав брзи воз који само што није кренуо за Брисел. Па нека иде тај воз ако у њега треба да улете суманути путници без поноса и здравља, без националног идентитета и части, без историје и традиције, без вере и ћирилице, без Косова и Метохије. Такав воз нам не треба. То је још једна велика историјска превара и обмана намученог народа.

Без самопоштовања ни други нас неће поштовати. Без труда и рада ни други неће радити уместо нас. Без познавања своје историје осуђени смо да понављамо исте грешке на вечитом историјском поправном испиту у августу. Без Косова и Метохије ми смо празне љуштуре. Нема разлога да се ми стидимо својих славних предака, већ они могу да се стиде ове - једне од најгорих генерација у историји српског народа, генерације која само тражи и кука, а скоро ништа не ствара што би могло бити поносно наслеђе за будуће генерације.

Када крене јака олуја тада се дрво слабог корена или без корена обара и пада. Исто тако, када крену велике историјске невоље и муке народ који нема утемељење у својој историји, култури и духовности пада и пропада.

 

постер у већој резолуцији