Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Треће место (у генералном пласману) за представнике Србије (Иницијатива ЗА) на фестивалу "За живот" у Москви

16.07.2015.

http://prolife-fest.ru

Шести међународни фестивал За живот одржан је 8. и 9. јула 2015. у престоници Русије Москви у реномираном хотелу „Саљут (Ватромет)“. Пре тога 7. јула одржана је међународна научна конференција (симпозијум) под називом „Фундаменталне поставке савремене науке о почетку људског живота“:  http://pronatalism.ru   где су компетентни научници из разних крајева света износили резултате својих научних истраживања, који потврђују да живот човека почиње у тренутку зачећа, а не рођења како се то не ретко погрешно мисли. http://prolife-fest.ru/articles/117/

Фестивал За живот је окупио углавном Црквене организације руско говорећих држава и Србије. Већина излагача је дошла са Благословом свог надлежног епископа. Један од најважнијих програма је Спаси живот у оквиру којег се врше пред-абортивне консултације по разним областима Русије и резултати су веома добри, јер велики број жена након разговора одустане од почетне идеје абортуса и определе се за неки други начин решавања својих животних проблема – наравно, подршка Цркве, државе, волонтера, добровољних центара итд, се не завршава на промени погубне одлуке о абортусу (убиству свог детета) већ треба ићи даље и пружити жени пуну и квалитетну подршку и помоћ током целе трудноће, приликом порођаја и даље у сложеном пост-порођајном периоду. Било би вероватно немогуће пренети све што је изнето на фестивалу.

Делегација Србије и Иницијатива за забрану абортуса у Србији су освојили 3. место у генералном пласману у јакој конкуренцији са темом: Уметност против абортуса, уметност за забрану абортуса, где су презентоване изложбе за забрану абортуса сваког 7. дана у месецу на Тргу Републике у Београду. Делегација Србије се поклонила великим Православним руским светињама: Манастиру Свете Јелисавете у Минску, Тројице-Сергијевој лаври, Светој Матрони Московској, Сретењском манастиру, Донском манастиру, Храму Христа Спаса, гробу светог војника Јевгенија Родионова, итд.

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније

Организатори и учесници научне конференције и фестивала са оцем Димитријем Смирнофом:

Део делегације Србије са одликованим Русом:

Литија са иконом:

Младен и Коста - 2 од 7 чланова српске делегације:

кликните на скенирано признање за крупнији приказ:

Уметност за забрану абортуса:

Поносне и срећне труднице :)

Ведра и озбиљна лица - жене у борби за нерођену децу:

Свечана додела признања српској делегацији - 3. место у генералном пласману:

Икона Даровање молитве:

Молебан:

Света борба за свете животе нерођене деце:

На гробу светог Војника Јевгенија Родионова: