Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Гласање у УНеско одредило наш пут у будућност

Потврда старих пријатељстава

21.10.2015.

Гласање у седишту Извршног савета УНеско у Паризу 21. октобра 2015. је посебно болно због (случајно?) датума када се обележава стрељање српских ђака у Крагујевцу 1941. од стране немачких нациста. Оне државе које нас већ 2 и по деценије (а неке од њих и 2 и по века) увек подржавају у свакој прилици су нас и овај пут подржале; оне државе које последње 2 и по деценије (а неке од њих и 2 и по века) у свакој ситуацији гласају и делују оружано, војно, политички или економски против Србије су и овај пут гласале против Србије тојест за отимање наших древних светиња Косова и Метохије.

Шта ту Срби још могу рећи, шта можемо урадити? Само прихватити истину и стварност онакве какви јесу. Овим су дефинитивно изгубиле сваки смисао, подлогу и аргумент приче о ЕУ (европским ) интеграцијама, о уједињењу са онима који увек и у свакој ситуацији раде против основних интереса Србије. Свесне тога или не, западне силе су овај пут прешле црвену линију која је уписана дубоко у души и идентитету сваког Србина, линија која је заиста црвена јер је крвљу повучена.

Крајње је време да се окренемо ка искреним, провереним и правим пријатељима којих има много и који су снажни и озбиљни. Велико хвала свима који су гласали против пријема Косова у УНеско.

 

Резултати гласања у Извршном савету УНеска о пријему тзв "Косова":

За: Авганистан, Албанија, Немачка, Аустрија, Белизе, Салвадор, Уједињени Арапски Емирати, Естонија, САД, Француска, Габон, Гамбија, Гвинеја, Италија, Кувајт, Црна Гора, Пакистан, Холандија, Доминиканска Република, Чешка, Велика Британија, Сент Китс и Невис, Шведска, Чад, Тајланд, Того, Македонија. :'( лаку ноћ!

Против: Ангола, Аргентина, Бразил, Кина, Куба, Еквадор, Шпанија, Етиопија, Русија, Индија, Мароко, Мексико, Намибија, Нигерија. :) хвала вам!

Уздржани: Алжир, Бангладеш, Египат, Индонезија, Јапан, Малави, Мали, Маурицијус, Мозамбик, Непал, Уганда, Папуа Нова Гвинеја, Јужна Кореја, Тринидад и Тобаго.

У сали нису били присутни представници Туниса, Туркменистана и Украјине.

 

Државно-народни савез: Србија-Русија - детаљније

Савез Православних народа - детаљније

Евро-атлантизам - детаљније

Извештај РТС-а о гласању у Паризу - детаљније