Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

РТС, недеља, 25. апр 2010, 13:16 -> 13:55

Главашев "Мајн кампф"

Петогодишњица оснивања странке Бранимира Главаша обележена у Осијеку приказивањем филма "Моја борба 1" о оснивачу странке. Уверен сам да ће Врховни суд укинути исполитизовану пресуду, како бих се вратио у Хрватску, поручио Главаш путем видео-линка.

Хрватски демократски сабор Славоније и Барање синоћ је у Осијеку прославио пет година од оснивања скупом и обраћањем видео линком оснивача странке Бранимира Главаша, који се од хрватског правосуђа крије у БиХ.

Бранимир Главаш

На почетку скупа приказан је филм "Моја борба 1", у којем Главаш излаже своје виђење догађаја од оснивања странке до данас.

Главаш је путем видео-линка из Дриноваца у БиХ прозвао хрватску владу због катастрофалног стања у којем се држава налази и политике "која је спровођена у протеклих шест санадеровских година".

Хрватска је на коленима, "с колонама незапослених и сиромашних грађана", а власт измишља афере како би "скренула пажња са стварних проблема, а то је недостатак стратегије за привредни опоравак", рекао је Главаш, напомињући да је управо Јадранка Косор, премијер Хрватске, својевремено као потпредседница, пуних седам година била константа те политике.

Одбегли политичар је као непримерено означио и премијеркино мешање у спот Хрватске туристичке заједнице, а за то што је у току недавне посете САД тражила аутограм од председника Барака Обаме рекао је да је "типичан пример неукуса и представља повреду достојанства и поноса Хрватске, као суверене земље".

Обраћање скупу Бранимир Главаш је завршио речима: "Уверен сам да ће Врховни суд укинути исполитизовану пресуду и поступак вратити на почетак, како бих повратком у Хрватску могао да наставим јавну битку у своју корист и корист Хрватског демократског сабора Славоније и Барање".

Бранимир Главаш, бивши хрватски генерал, осуђен је у пред судом у Загребу на десет година затвора, због ратних злочина почињених над Србима у Осијеку. По изрицању пресуде, неометано је отишао у Босну и Херцеговину, где се и сада налази.

вест на РТС-у - погледајте