Насловна О нама Download Везе Контакт

ОТВОРЕНО ПИСМО ЈАВНОМ ТУЖИОЦУ
ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

У Републици Србији је забрањен узгој и промет у комерцијалне сврхе генетски модификованих организама. Упркос томе MK Group је 16. маја 2007. године склопио уговор са корпорацијом Monsanto којим је постао званични дистрибутер хибридног семена кукуруза, сунцокрета и уљане репице. Ову вест о склапању уговора супротног законима Србије пренела су сва средства јавног информисања, а може се и данас скинути са интернета.

Корпорација  Monsanto је највећи произвођач генетски модификованих организама у свету и поред таквог семена производи и хербициде који трајно загађују земљиште и противзаконито му мењају  намену. Ових дана наведена корпорација је расписала јавни конкурс за запошљавање представника продаје њихових производа ,,на нивоу сељака,, по Србији, иако закон то изричито забрањује.

Више од 800 најугледнијих научника из 84 земље упутило је јавно упозорење свим владама земаља света, па и нашој, о геноцидним последицама употребе генетски модификованих организама по здравље људи, биодиверзитет и цео еколошки систем.

Влада Републике Србије о овом упозорењу није заузела свој став нити упозорила јавност, посебно  пољопривреднике о геноцидним последицама узгоја овог семена (ГМО) и катастрофалним последицама по пољопривреду. Под изговором хармонизације са европским законима, на мала врата се припрема измена и допуна Закона о генетички модификованим организмима којима се задаје смртни ударац нашој пољопривреди, српском народу и држави Србији.

Ово питање представља питање од националне безбедности највишег ранга, јер се становништво Србије тиме  предаје међународној корпорацији као робље са потпуном зависношћу и угрожених живота и здравља.

У Европској унији је скупљено више од милион и по потписа против легализације ГМО, а седам савезних држава САД захтева да се  наведеној корпорацији суди због криминалне активности.

Пошто је у Србији још увек на снази Закон о генетички модификованим организмима који изричито забрањује описано деловање представника, као и саме корпорације, постоји основана сумња да су наведене радње настале деловањем организованог криминала који се повезао са Владом Србије, царином, надлежним министарством, инспекцијом, правосуђем...

На основу тога, од Вас тражимо да против одговорних покренете законске кораке које Вам функција налаже, посебно пре него се реализује јавни конкурс за незакониту делатност у Србији.

Директор

Никола Алексић, с.р.     

 

Генетски модификована храна - погледајте