Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Срби дискриминисани у Србији!

02. новембра око 18 часова догодило се нешто веома ружно. На Тргу републике у престоници Србије, полицијски су обрађивана два грађанина, јер су на такозваном „Берлинском зиду“ који је немачки „Гете институт“ поставио ради обележавања 20 година од пада Берлинског зида, написали белом бојом графит „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ и започели писање другог графита "СТОП НАТО ФАШИЗМУ". Иначе, „Гете институт“ је позвао грађане да украсе зид графитима, тако да је скоро цео зид од картона већ био потпуно ишаран у тренутку хапшења. Али овај графит који позива на престанак ширења НАТО пакта засметао је Полицији, која је одмах предузела легитимисање, спречавање даљег исписивања, консултације са "централом", итд. Наглашавамо да је површина апсолутно предвиђена за графите и да је већ начињено око стотину графита који, наравно, нису санкционисани. Оба "сумњива лица" су редовни учесници свакодневног протеста на Тргу републике - то је уствари отежавајућа околност. Иначе, кружиле су градом приче да је било и хапшења итд, али срећом није се овог пута дотле отишло.

Ово је друго, директно и озбиљно кршење људских права и слобода, од стране режима Бориса Тадића у року од три дана. Претходно гажење правног поретка је била забрана свакодневног протеста против евро-атлантских интеграција на Тргу републике Покрету 1389 - без образложења.         

Епицентар суморне диктатуре је Брисел који повлачи неразумне потезе, не би ли по сваку цену сачувао про-западну власт у Београду. Захтевамо од државних власти да поштују Устав, законе и основна људска права и слободе. Захтевамо да се престане са прогоном патриотских удружења и њихових чланова, а такође и да престане медијско линчовање најгнуснијим клеветама. Нећемо дозволити да власт прогласи „насилником“ или „фашистом“ сваког ко жели јавно да изнесе своје неслагање са званичном политиком. Не заборавимо да је фашизам био државни систем, а не грађански покрет, и да ова власт има све више друштвено и међународно неприхватљивих својстава. Режим лицемерно заговара ненасиље, али у пракси користи силу како би спречио родољубе да изађу у јавност и изнесу критику на рачун потеза власти. То није демократија. То је узурпација и диктатура. Живела слободна Србија!   

ево и спорних графита, у позадини се виде други "дозвољени" графити:

   графит на Тргу републике на "Берлинксом зиду"

Берлински зид у Београду

Позив Гете института за писање и цртање по зиду:

Позив Гете института за писање по зиду

"Берлински зид" је 5. новембра, на жалост Гете института и наших властодржаца пао сам од себе, правда је дошла по своје:

Берлински зид у Београду није се одржао

Пропаст евро-унијатског пројекта