Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Божићна изложба Иницијативе за забрану абортуса „Витлејемска деца“ са позоришном луткарском представом за децу „Цар Ирод“ 8. јануара

објављено: 09.01.2015.

Посебно Божићно издање изложбе 8. јануара посвећено је прослави великог Православног празника Рођења Христовог – Божића и сећању на витлејемску децу, стару до 2 године, коју је цар Ирод погубио, сматрајући да ће тако сигурно убити и новорођеног израелског цара. Нису ли и данашњи абортуси слични овом убијању деце од стране цара Ирода? Не страдају ли и данас невина деца због политичких и економских калкулација одраслих?

Изведена је у оквиру изложбе и представа за децу са луткама (лутке и сценографија су недавно ручно израђени) која говори о дивним, али и трагичним догађајима у време Исусовог рођења у Витлејему – најбоља и најпажљивија публика су била деца – изгледа да су они најбоље схватили да се иза представе са луткама крије озбиљна јеванђељска прича, док одрасли још треба да уче да поштују децу и проничу дубље иза појавног ка смислу.

Урпкос веома хладном времену (око -5°С) организатори изложбе су остали сатима на Тргу Републике разговарајући са суграђанима и странцима, нарочито са младима износећи чињенице о развоју и животу нерођеног детета и износећи аргументе да је рађање бољи избор од абортуса.

 

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније

изложба иницијативе за забрану абортуса 8. јануара 2015.

изложба иницијативе за забрану абортуса 8. јануара 2015.

Постер на огласној табли Саборне Цркве и многих других храмова:

Постер изложбе са представом: