Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Фебруарско сунце наде – 18. изложба

08.02.2016.

7. фебруара 2016. одржана је већ 18. изложба на отвореном Међународне Православне иницијативе за забрану абортуса (од 7. августа 2014.). За ових годину и по дана уметничког, едукативног и просветитељског рада са грађанима много смо научили о ставовима и проблемима који притискају људе, али су и млади и одрасли научили доста тога о чудесном свету пренаталног живота у периоду од зачећа до рођења.

Проблеми абортуса, беле куге и рађања су полако, али сигурно од маргиналне теме постали једно од важних друштвених питања, о коме се све више расправља и на све више места и нови аргументи и  идеје се појављују. На почетку је идеја забране абортуса изазвала благи шок и отворено организовано противљење (на које смо потпуно мирно реаговали) јер је изгледало некима као да ускраћујемо жени одређена права, али из месеца у месец расположење грађана се мењало и мења се информисањем и разговором, па се дошло до сазнања да је абортус заиста веома негативна и непожељна друштвена и медицинска појава која проузрокује бројне здравствене, психолошке и породичне проблеме за жене, а савремени медицински инструменти показују све јасније бројне животне функције и покрете нерођеног детета. Такође, постаје све јасније да дете док још није угледало светлост дана треба и мора да има најосновнија људска права – а као прво право на живот, што повлачи укидање абортуса. 

 

На руском језику укратко опис:

Выставка на площади Республике в Белграде.
Международная православная инициатива «За запрет абортов».
Начиная с августа 2014г., каждый 7 день месяца, по благословению патриарха сербского Иринея, проводятся регулярные выставки в центре Белграда посвящённые теме необходимости запрета абортов.
Основы идеи о запрете абортов – это:

  1. каноническое учение Православной Церкви;
  2. проблема демографического исчезновения сербского народа;
  3. открытия современных медицинских высоких технологий о предродовой жизни младенца;
  4. этика права на жизнь каждого человека.

Добровольцы беседуют с посетителями выставки, отвечая на их вопросы, и рассматривают их предложения и суждения.

Теги: аборт, здоровье, Сербия, запрет абортов, Белград

 

 

 

http://abortus.rs

Међународна иницијатива за забрану абортуса