Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Изложба 7. августа о животу деце од зачећа до рођења

6.8.2014.

Изложба која приказује живот деце од зачећа до рођења - у веома осетљивој фази када их закон не штити и када се деца масовно убијају абортусом, одржана је 7. августа 2014. на Тргу републике у Београду у оквиру иницијативе "7/25": сваки 7. дан у месецу - дан борбе против абортуса. Иницијативу је Благословио патријарх Иринеј. Изложба је оставила дубок утисак на наше суграђане и на странце (Холанђани, Турци) којих у ово време има пуно у Београду. Ретко ко је остао равнодушан. Предложено је скупљање потписа и даље ангажовање на забрани абортуса.

Слика некада говори више од хиљаду речи. Тако да је ова изложба успела да скрене пажњу на проблем убијања деце абортусом и да се овај, вероватно број 1 друштвени проблем, не може даље гурати под тепих. Мора се отворити јавна расправа о абортусима.

Посебно желимо да поздравимо и подржимо 5. Међународни фестивал друштвених технологија за заштиту породичних вредности "За живот" који се одржава у Москви од 11. до 13. августа, а на коме поново учествује и удружење 1389 где ће представити Благовестну литију за забрану абортуса. Фестивал су поздравили и игуман великог светогорског манастира Ватопед архимандрит Јефрем - линк, и опуномоћени саветник Председника Руске Федерације за права детета Астахов Павел Алексеевич - линк.

Међународна иницијатива за забрану абортуса - детаљније

абортус или Србија? - детаљније

http://abortus.rs

http://prolife-fest.ru