Насловна О нама Download Везе Контакт

 

 

Премештање Титове гробнице - „Куће цвећа“ у Хрватску

Јосип Броз – Тито, рођен у Кумровецу у Хрватској, био је председник комунистичке Југославије од несрећног Другог светског рата, када је извршио државни преврат искористивши страдања и пометњу у држави, до 1980. године када је умро у Љубљани. Јосип Броз је за време Првог светског рата био подофицир у Аустро-угарској војсци и ратовао је против Срба. Преко 35 година трајала је његова диктатура. Тито је био доживотни председник Југославије и Комунистичке партије Југославије – једине дозвољене партије.
Главна обележја анти-српске Титове диктатуре су: насилан долазак на власт свргавањем династије Карађорђевић под чијим вођством су ослобођени јужни Словени и образована Југославија; бројни ратни злочини над српским становништвом; послератна стрељања: политички неподобних, „реакционара“, монархиста, великосрпских националиста, предратних „буржуја“ и свих других „противника револуције“; укидање свих верских права Православнима и ликвидације свештеника; укидање свих људских и грађанских права и слобода – слободе говора, окупљања, удруживања итд; прикривање геноцида усташа (хрватских нациста) над српским народом под паролом „братства и јединства“; прикривање злочина Велике Британије и САД над српским цивилима под изговором оданости „савезницима“; протеривања и убијања на Голом Отоку политички неподобних (претежно Срба) у време „Информбироа“; забрана повратка на своја огњишта Србима које су са Косова и Метохије протерали немачки и албански нацисти за време Другог светског рата; систематско досељавање Албанаца из Албаније на Косово и Метохију; бројне ликвидације Срба у расејању од стране Титове службе државне безбедности; доношење Устава 1974. године којим су Титове АВНОЈ-евске границе апсолутизоване, републике су на штету српског народа добиле сувереност, а целовитост Србије је уздрмана високим овлашћењима покрајина; вређање, омаловажавање и клеветање српских владарских династија и српске државотворне традиције; и још много тога, о чему су бројне књиге исписане.    

Непримерено је даље задржавање гробнице Јосипа Броза Тита, морбидно назване „Кућа цвећа“ у Београду, престоници Србије - тиме се показује непоштовање за огромне жртве комунистичког терора над српским народом, културом, идентитетом и државношћу. Титову гробницу и читав комплекс, најлогичније би било изместити у Хрватску, Титову домовину; можда у Титово родно место Кумровец или на неку другу локацију коју Хрватске власти изаберу за свог великог државника.

Титова гробница - "Кућа цвећа"