Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Јужни ток : Набуко - 1281 : 35

28.11.2010.

Новинска агенција "Восток" (http://vostok.rs) поставила је на својој веб презентацији анкету: Да ли је Србији и Балкану кориснији пројекат гасовода Јужни ток или Набуко? Резултати говоре да се јавно мњење све више окреће од пропалих, безличних евроатлантских интеграција ка Русији. Резултат гласања 28. новембра је 1281 : 35 у корист Јужног тока!! односно, у процентима: 93,4% : 2,6%. Када овај исход упоредимо са истраживањима јавног мњења која спроводе америчке, "европске" и режимске агенције и медији, примећујемо огромну разлику. О чему се ради? Ради се о систематском обмањивању домаће и међународне јавности у смислу да се српска приврженост Русији минимизира, док се прозападна расположења преувеличавају. Можемо једноставније рећи - медији лажу!

На жалост право расположење у народу се крије, тојест гура под тепих, докле буде могуће, а вероватно не задуго. Евро-атлантска демагогија политичких странака је заснована на њиховом страначком интересу, тојест бројним западним фондовима (за придружење, развој демократије, људска права, итд) којима имају приступ. Странке у Србији често служе само као преводилачке агенције, које треба налоге из Брисела, Лондона и Вашингтона да преведу на српски, илуструју и јавно представе као најекономичнија решења за будућност. Све је више грађана који примећују да њихови политички и социјални ставови нису адекватно заступљени. Све је већа удаљеност између виртуелне и реалне Србије.

Очигледно да српски народ сматра да је петооктобарска десетогодишња авантура пропала и да је прошло довољно времена, те да је садашњи "револуционарни" режим имао довољно времена да покаже шта зна, али је он ипак једино показао шта не зна. Воља народа се мора поштовати. Тражимо да радови на изградњи Јужног тока што пре почну. Хоћемо да радимо, хоћемо да стварамо, хоћемо напредовање, хоћемо енергетску стабилност, хоћемо производњу, хоћемо запосленост! Нећемо празне, европске, шарене лаже!

 

http://vostok.rs/index.php?option=btg_pocetna&pitanjeid=3&broj_anketa=1&r=1