Насловна О нама Download Везе Контакт

Кафић Панда у Пећи је светиња!

16.12.2014.

Кафић Панда у Пећи, граду на Косову и Метохији где је и Патријаршија, односно престол Српске православне цркве, је светиња, јер је ту убијено у терористичком нападу шест српских младића, такорећи деце! Зар смо заборавили да када је 1862. године у Београду на Чукур чесми убијен само један српски дечак од 12 година од стране Турчина да је избио устанак у Београду и затим велики оружани сукоб и да је то био почетак изгоњења турске војске из Србије. Зар смо заборавили да је дневник једне девојчице, Ане Франк, потресао милионе људи у свету, својом непосредношћу и драматичношћу? Како смемо да се поигравамо са трагедијом и светињом? То је недопустиво!

Покрет 1389 предлаже да се објекат у Пећи у коме је некад био кафић "Панда" претвори у храм посвећен светим новомученицима за веру Православну Христову пострадалим од руке крвника или у музеј како би ово свето место трајно остало место поклоњења и сећања на невине жртве које су пострадале само због своје српске народности и Православне вере.

Ово је потребно нагласити и подвући због разних говоркања и дезинформација о томе како су српску децу заправо убили Срби - чиме ова велика трагедија и жртва губи смисао и значај који има за српски народ. Они који непромишљено и неодговорно приписују одговорност за овај велики злочин Србима, и при томе не износећи било какве доказе и аргументе за то, чине велики грех и (свесно или несвесно) наносе велики бол породицама жртава и свим Србима на Косову и Метохији. Морамо бранити свету истину од медијских и политичких манипулација.

 

Злочини над Србима - детаљније

Света земља - детаљније