Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Категорички НЕ за ГМО

03.11.2012.

Покрет 1389 још једном понавља и подвлачи своје и српског народа категорички НЕ за ГМО производе!! Не узгајању, не трговини, не продаји, чак не и транзиту таквих опасних "материја" преко наше земље. Доказа научних (медицинских, биолошких, агрохемијских, генетичких, итд) има много и превише. Не треба доказивати да су Хитлер и ГМО лоши, већ се треба организовати у борби против њих.

Упозоравамо све домаће политичаре, привреднике и новинаре да ћемо сваку умешаност у покушаје озакоњења ГМО сматрати злочином против јавног здравља (у рангу намерног тровања водовода) и да ће сви виновници горко зажалити дан када су решили да умешају прсте у овај криминал.

1389 против ГМО 1389 против ГМО - погледајте

Преносимо два текста Васељенске ТВ по овом питању:

Генетски модификована храна и у Србији

03. 11. 2012 9:33 | Новости

http://vaseljenska.com/drustvo/genetski-modifikovana-hrana-i-u-srbiji/

Београд – Званично је забрањена, али и у Србији се већ користи генетски модификована храна. Увозимо месо из земаља где се увелико стока храни житарицама са измењеним генима, намирнице се филују разним вештачким додацима, а газирани напици без шећера заслуђују се сладом кукуруза, који је прошао процес генетског инжењеринга.

Још већи проблем је што се производи са сировинама којима су измењени гени продају без ознака и упозорење. То не дозвољавају моћне мултинационалне компаније, јер им таква реклама није потребна.

„Сви смо постали заморчићи индустрије која производи замене за природне сировине“, каже професор Миладин Шеварлић, председник Друштва аграрних економиста Србије. „Природне ароме, боје и заслађиваче замењујемо вештачким. Шта је протеклих 20 година избачено из употребе, а годинама су нас уверавали да одређени заслађивачи, на пример, нису штетни. Сада је у употреби друга генерација заслађивача, за коју, такође, тврде да није штетна. У припреми је и трећа генерација, о чијим ефектима ћемо тек да сазнамо.“

Тако се отвара питање концентрације вештачких материја у организму човека после извесног периода узимања. Истраживања употребе генетски модификоване хране показују веома узнемиравајуће резултате по здравље људи. Код експерименталних животиња у другој генерацији се јављају проблеми са органима, у трећој су регистровани тумори, а у четвртој бесплодност и смртност. А шта је у ствари генетски модификован производ?

„То је укрштање гена бактерија са генима биљака или животиња“, истиче професор Шеварлић. „Исти процес се највероватније ради и са генима човека, мада не смем да тврдим. Како контролисати процес гашења гена, који може да мутира на 36.000 начина. У Сједињеним Државама, број пчелињих друштава смањен је за чак 50 одсто. Пчеле су дошле у контакт са поленом биљака које већ производе пестициде. Требало би да се запитамо када смо чули џивџана или видели врапца.“

Према његовим речима, штета од генетски модификованих производа могла би да буде агроекономски катастрофална. Како тврди, без посла би у том случају остало директно 5.000 људи, а индиректно око 15.000 запослених, односно без извора прихода би остало око 150.000 људи.

 

http://vaseljenska.com/misljenja/srbija-izuzetak-na-svetskoj-mapi-gmo-ne-predajmo-se/

Једино су три државе обележене плавом боје сасвим забраниле ГМО, а међу њима и Србија! :-)

http://centerforfoodsafety.org/ge-map/#

На слици је приказана светска мапа која објашњава које земље су у којој фази ГМО развоја-тровања. Са леве стране се налази табела која описује различите боје којима су земље света обележене.

Србија је обележена плавом бојом као једина у Европи у којој је званично законом забрањена ГМ храна, увоз и узгој. Осим Србије још су две афричке земље које имају овај статус: Република Бенин (у западној Африци) и Замбија које заједно чине три земље у свету са овим статусом.

Погледајте мапу директно на сајту Центра за сигурну храну (Center for Food Safety). Ова мапа је наравно подложна променама, и стално се мења у зависности од политика владајућих коалиција и притисака који им се намећу од креатора светске политике, пре свега САД и ЕУ!

За још детаљније податке о мапама, и статусима посетите сајт http://www.gmo-free-regions.org.

То значи да ћемо по питању хране (сировина – семе) бити зависни од приватне фирме Монсанто (семена која она производи) и сличних светских компанија које су главне у свету за трговину сировинама за исхрану.

Још 5-6 великих компанија је у игри. Иначе иза тих компанија стоји машинерија светске политике, која креира међународне односе, спроводи глобализацију и успоставља светску владу.

Тако данас имамо „Великих Шест“ житних компанија које чине главни житни трговачки картел. То су: Cargill (са седиштем у Минеаполису и Женеви), Continental (из Њујорка), Louis Dreyfus (из Париза), Bunge and Born (са седиштима у Бразилу, Холандији и Холандским Антилима), Andre (Швајцарска) и Archer Daniels Midland/Topfer (Илиноис – Хамбург).

Изградња силоса за жито у Украјини, коју је себи приписао МК Комерц је један такав посао који је извела ова олигархија како би сељацима у Украјини преузела житарице и ставила их под своју контролу. Наши „велики“ тајкуни су само ситни пилићари ове старе олигархије, а многи у ствари и не знају за кога у великој пирамиди раде.

… Сад схватате зашто Србија која може да храни пола Европе, храну мора да увози. Тако су све мале земље у ствари вазалне земље. Оне морају увозити храну преко ових картела по њиховој цени или могу умрети од глади. Индивидуална мала пољопривредна газдинства су у Србији последњих десет година највише уништена. И ту Србија није усамљена.

На овај начин се постепено врши највећи геноцид икад спроведен над човечанством. Самоубиство на одложено.

Да би то схватили требамо да се упознамо са неким општим чињеницама, а које су за обичан народ неинтересантне.. или недосутпне широј јавности. Обично их нема у дневно-политичким вестима и мејнстрим медијима или ако се помену то је врло неповезна прича да би је разумели просечни читаоци.

„Ко контролисе храну тај контролисе свет.“, рекао је Хенри Кисинџер

Овај видео показује колико је овај начин рата и контроле људи (као и контрола броја светске популације) драматичан.

Боримо се до краја, јер нам то једино и преостаје, јер нам је то од Бога остављено, од предака пренесено и на то апсолутно право имамо. Сачувајмо своју земљу, своје старе сорте. Пазимо се превараната који нам нуде разне отпорне хибриде који дају веће приносе и разне намазане приче које одвлаче пажњу од старих аутохтоних сорти.

Решења постоје. Она су у нама, у народу. Пре свега треба пробудити свест људима, значи адекватно их информисати, да схвате о чему се ту заправо ради, а онда удруживати се у акцијама и кренути у један масовни покрет повратка на напуштена и скоро бесплатна имања у селима сиром отаџбине.

То је један од најучинковитијих начина борбе, фундаментални принцип. Информисани власници својих имања и власници својих природних семена су последњи бастиони одбране Србије.

За то мора да се жртвује и постане свако од нас, сваком коме је стало до живота и до отаџбине Србије.

Домаћа природна храна је једно прејако оружје било које земље.

За више информација и повезивање са људима предлажем Фејсбук групу Сви у Село. као и истоимени блог sviuselo.wordpress.com.

 

Изборимо се за то да останемо оаза здраве хране у свету (плава боја), ради наше деце и све деце света, тиме се даје велики допринос привреди државе и здрављу становништва дугорочно: