Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Корпорација Монсанто

15.02.2011.

 

Корпорација Монсанто је у децембру протекле године расписала незаконити конкурс за пријем у радни однос наших држављана који би на нивоу српских сељака продавали семе и хербициде Монсанта као и све Монсанто производе.

Упозоравамо јавност, Јавног тужиоца Србије и све пријављене кандидате за посао дистрибутера у корпорацији Монсанто, да је конкурс, запослење и опис послова за понуђена радна места у супротности са законима Републике Србије.

Уколико ,,запослени” у корпорацији Монсанто на основу незаконитог конкурса, у држави где је та делатност законом забрањена, понуде генетски модификовано семе Монсанта  ,,на нивоу српских сељака”, или генетски модификовано семе било које друге корпорације,  Еколошки покрет ће против свих тих лица поднети кривичну пријаву због кршења закона, угрожавања здравља становништва Србије и незаконите промене намене пољопривредног земљишта.

Србија није плен корпорације Монсанто, ,,нити шака пиринча да је свака врана позобе.”

Уколико јавни тужилац Србије не буде хтео да ради свој посао, сматраћемо га саучесником организованог криминала, јер наведене радње не могу другачије да се протумаче.

Еколошки покрет Новог Сада,  

директор: Никола Алексић

Поучан филм на енглеском: