Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Придружимо се Крстном ходу - литији 9. октобра против одржавања геј параде. Преносимо јавни позив верном народу:

НАРОД СВЕТОСАВСКИ

Светом литијом у одбрану Светог јеванђеља

Браћо и Сестре Срби, децо Светог Саве!

Придружимо се позиву за спречавање тзв. „параде поноса“ у србском главном граду Београду, али у миру и на молитвени светосавски начин. Браћо и сестре, следимо пример Светих Срба који су се у невољама увек обраћали Богу и Он им је помагао! Следимо и ми овај свети пример и учинимо малу жртву како бисмо умолили Господа да спречи тзв. „параду поноса“. Припремимо се пре свега молитвом, постом (на води), покајањем. Позовимо на исто дело наше свештенство, монаштво и ближње.
Дођимо у Београд на молитвену Светосавску литију – Крсни ход у одбрану Светог јеванђеља!
Родитељи, поведите децу, унуци, поведите деде и баке како би се на тај дан што већи број Срба из свих србских крајева сабрао, али само молитвено, у Божјем миру и уз помоћ Божју. Понесимо са собом свете иконе, крсна знамења. Нека нам тај дан и сваки дан буду свети и светли како би, уз помоћ Божју, та светлост победила сваку таму и како би Васкрсла Света Србија! Да нас буде што више, али без и најмање помисли на било какво неправославно, лоше дело, већ све да буде Светом Сави мило и у Божјем миру благословено! Амин!
Места нашег, србског сабрања увек су били свети храмови, а не паркови!
Место и време сабрања:

  1. Субота 09. октобар 2010. у 07.30 сати – молитвено сабрање на Свету литургију у Вазнесењској цркви у Београду, Ул. Адмирала Гепрата, одакле бисмо после Свете литургије и Светог причешћа (око 09.00 сати) кренули у Свету литију – Крсни ход трасом којом сутрадан треба да прође „парада“. Свету литију бисмо завршили пред Патријаршијом СПЦ.
  2. Недеља 10. Октобар 2010. У 09.00 сати – молитвено сабрање на Свету литургију у Саборној цркви у Београду, Ул. Краља Петра.

Позивајмо ближње на ово свето дело и моћно оружје, али све да буде само по светосавском обрасцу!
С вером у Бога, за Цара, Народ и Отаџбину!
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља!

 

Детаљније о геј паради - погледајте