Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Лавов - антисемитски и антируски центар

17.09.2011.

Град Лавов (Лвов) у западној Украјини је познат по лепој архитектури и квалитетном пиву, но осим тога и по другим, не тако пријатним особинама. На недавно одржаном сајму књига у Лавову уживали су - антисемити. Отворено се продавала антисемитска литература о злим Јеврејима који управљају светом и друге опасне политичко-идеолошке небулозе пристигле са запада. Антисемитизам неспутано буја на западу Украјине, где је већина верских унијата. Очигледно да су религијске девијације повезане са политичким.

Не само то, Лвов је познат и као центар неонацизма где се отворено слави Степан Бандера, а по кафићима су као украси изложени немачки митраљези из Другог светског рата. Ове године је спречена у Лавову прослава 9. маја Дана победе над фашизмом (линк) што је изазвало оштре реакције званичне Русије. Овде и у припадајућој области се Руси погрдно називају Москаљи, а Кремљ је предмет мржње. Све то није случајно, већ је великим делом последица деловања унијатских свештеника и папистичке ватиканске пропаганде, која се стара да овај део Украјине отме од утицаја Москве и увуче у орбиту римске столице. На жалост државно-политички центри Русије и Украјине нису довољно озбиљно схватили повезаност верских са друштвено-политичким дешавањима.

Покрет 1389 позива власти Украјине, на челу са председником Виктором Јануковичем, да се озбиљно позабаве наведеним и другим сличним проблемима, који угрожавају територијални интегритет Украјине и ометају приближавање Русије и Украјине. Друштвено-политички процеси у Лавову никако не служе на част Украјини. Нацизам, антисемитизам и антирусизам се не смеју толерисати.

Посебно је жалосно што лавовски бендеровци и српски псеудозилоти (несрећна идеолошко-религијска комбинација) тренутно преводе на српски језик књига о првом руском императору Петру I у којој се он оптужује за убијања Украјинаца! Овакве књиге са историјским лажима и фалсификатима су веома опасне, а слична ситуација (антисрпска) је у Црној Гори.

Покрет 1389 се залаже одлучно за Православне интеграције, савезништво Православних народа и држава (линк) стога са опрезом и жаљењем пратимо дешавања у Лавову. Ове године "1389" је добио позив за учешће на кампу руских младих скаута родољуба на Карпатима у западној Украјини, али због финансијских проблема нисмо учествовали. Позивамо државне власти Русије и Украјине да подрже родољубива удружења која се боре против нацизма, антисемитизма, антирусизма, антисрбизма, а за очување традиције и културе словенских народа и интеграције Православних држава.