Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Мађарски нацисти претукли српске младиће

18.09.2011.

На велики Православни празник Усековања главе Светог Јована Крститеља у Темерину код Новог Сада група од око 15 мађарских нациста је претукла 5 српских младића. Није било никаквог повода за то, осим што су млади Срби у сред српске Војводине говорили српским језиком! Овај инцидент јасно указује на погоршано стање људских и националних права у Војводини којом управљају евро-унијате. Вест су потврдили чланови 1389 из Темерина.

Карактеристично је и жалосно што су скоро сви медији прећутали ову вест, а такође и невладине организације специјализоване за "заштиту људских права и слобода" - остале су неме, а исто важи и за бројне аналитичаре, новинаре, хуманисте, политичаре, итд. То нам говори да се Војводином шири антисрпска сепаратистичка евро-унијатска фашистичка атмосфера, а сви државни органи и функционери, медији, јавне личности, организације итд, који не реагују на ову појаву, а дужни су по нормама свог рада, постају саучесници. Ову вест нису објавили водећи српски медији.

Покрет 1389 ће се борити и даље против сепаратизма и фашизма у Војводини, за миран суживот свих етничких заједница у оквиру државе Србије. Поштујемо идентитет, традицију и културу сваке заједнице, али се против повампирења фашизма морамо оштро борити. Мале групе екстремиста никако не представљају ставове ни једне етничке групе и то треба званичним саопштењима подвући.

Занимљиво је како су последњих година у Србији, пред државним органима и у медијима, потенцирани сви инциденти у којима су жртве били не-Срби, док се овакви злочини над Србима заташкавају. То је очигледна дискриминација Срба, а на жалост превише подсећа на време Другог светског рата.

http://www.ravnica.info/clanak.php?r=br-9752/Pretuceni-srpski-mladici-u-Temerinu.html

http://rtv.rs/sr_lat/hronika/pretuceni-srpski-mladici-u-temerinu-_273528.html