Насловна О нама Download Везе Контакт

 

"Местные" бране Бородинско поље

15.04.2011.

Руско омладинско родољубиво удружење "Местные", које делује у складу са Путиновом доктрином суверене демократије, организоваће акцију против нарушавања историјског комплекса Бородиново поље. На Бородиновом пољу 1812. године се одржала епохална битка између руске царске армије и до тада непобедиве Наполеонове француске армије, која је прегазила практично целу Европу и устремила се ка покоравању и "просвећивању" Русије. То је био велики сукоб Европе и Православног Хришћанства. На Бородинском пољу дошло је до велике битке у којој је руска војска до ногу потукла Наполеона - француски војници су затим гоњени стотинама километара на запад. Ова битка је једна од најзначајнијих догађаја руске историје и један од најважнијих догађаја за континент. На истом месту 1941. године водиле су се борбе са немачким нацистима.

Данас се историјски комплекс "Бородиново поље" нарушава покушајем изградње луксузних грађевинских објеката. Удружење "Местные" ће 5. маја одржати акцију одбране историјске светиње скупом где се очекује око 5000 чланова. Том приликом биће поново засађене саднице дрвећа на пољу, које су временом уништене. Акција се спроводи уз подршку гувернера московске области Б.В Громова, који се очекује на скупу.

Покрет 1389 се уверио током кампа Селигер 2010 (линк) да омладинско удружење "Местные" ради уз подршку руских власти задужених за бригу о младима, да се ради о васпитаним, дисциплинованим, ведрим младим патриотама који искрено воле своју отаџбину: њену историју, њене вође и њену природу. Сама акција је дубоко смислена, јер је Бородинско поље руско Косово поље, односно руско Куманово, дубоко усађено у душу и свест сваког Руса. Подржавамо овај пројекат са уверењем да ће остварити свој племенити циљ и зауставити нелегалне радове.

http://mestnye.ru/node/5057

Бородинска битка