Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Митрополит Амфилохије о геј паради

Архиепископ цетињски и Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије, најстарији и један од најугледнијих владика Српске православне цркве, дуго времена је успешно мењао патријарха Павла на највишем положају Цркве, један је од двојице архијереја који су увели патријарха Иринеја на трон светог Саве у Пећи, познат као строг по питањима вере, веома образован, а уједно познат и као главни стуб одбране српске културе у Црној гори, српског језика, ћирилице, обичаја, историје, просвете, итд. Нема те личности, нема земаљскг ауторитета, пред којим би митроплот Амфилохије устукнуо и одступио од својих Хришћанских начела. Таква Богом дана личност је позвана да оцени и расуди о геј паради. Ево његових речи 11. октобра 2010.:

„Ево, јуче смо гледали какав је смрад отровао и загадио престони град Београд, највећи смрад содомски који је ова савремена цивилизација уздигла на пиједестал божанства. Тај смрад је јуче загадио Београд, град Пресвете Богородице. Београд је био њен кроз вјекове, ње чедне и цјеломудрене и то је његов смисао. Град оне која је Христа Бога родила, град хришћански. И ето, у име некаквих такозваних људских права, јуче је загађен“.

„И видите, једно насиље, насиље тих обезбожених и настраних људи изазвало је друго насиље. Па се сад питају ко је крив и ту дјецу називају хулиганима! А не питају се они који су дозволили да се тим смрадом загади град Београд  да нијесу они допринијели тиме што су дозволили да та куга, та пошаст содомска оскрнави Београд као што је оскрнавила и друге европске градове“.

„Будите увјерени да је то предуказање пропасти хришћанских народа. Бог ће знати кад ће ударити Својим бичем и опоменом, али се то већ полако припрема. Не могу се градити људи, народи, културе и државе на гадости, нечистоти и смраду, на безбожништву“, закључио је Митрополит Амфилохије.

Наше је да само кажемо: Амин.

Опширније на сајту Митрополије: http://www.mitropolija.me/?p=5455

Митрополит Амфилохије