Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Много сте исти

Београд 17.12.2012.

Пре недељу дана, тачније 10. децембра патриотски фронт "Никад граница" је организовао протестну шетњу против договора наше владе са привременим представницима из Приштине, а везано за такозвано "интегрисано управљање" административним прелазима - тојест почетка успостављања границе. Патриотски фронт је овим маршом хтео да укаже на своје дубоко неслагање са договором који је званични Београд потписао са привременим институцијама у Приштини и да укаже на опасност од цртања било каквих линија према КиМ, и да те линије као и у случају са административним границама са бившим републикама СФРЈ, не пређу у државне, једноставном применом силе од стране ЕУ и САД.

Међутим на опште изненађење наши штампани и електронски медији нису готово ништа известили о овом скупу и протестном маршу на коме је учествовало више око 3.000 младих људи који су на један врло артикулисан и легитиман начин изнели свој став и своје мишљење, а везано за један тежак проблем нашег друштва и државе.

Такође треба напоменути да се организација протестног скупа и потом марша спроводила у медијској блокади својственој диктатури демо(н)кратске странке бившег нам председника Бориса Тадића.

Овом приликом желимо да подсетимо тренутну власт да је дошла ту где се сада налази обећавајући народу демократизацију друштва након стаљинистичке дванаестогодишње диктатуре демо(н)кратске странке бившег нам председника Бориса Тадића. Овакве појаве као што је медијска блокада и цензура организације и извођење демократских скупова који имају за циљ изражавање легитимних ставова, једноставно не иду са прокламованим ставовима пре избора. Након овог искуства можемо да закључимо само једно - Много сте исти.

 

Протестни марш: Никад граница према Косову и Метохији - погледајте