Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Напад на Србе у Косовској Митровици

11. септембра 2010. увече, након кошаркашке утакмице Србија - Турска, дошло је до масовног напада неколико стотина Шиптара из јужног дела Косовске Митровице на северни, српски део Косовске Митровице. Дошло је до сукоба на мосту када су Срби изашли да бране свој град, своје породице и свој животе. Напад Шиптара који су користили и ватрено оружје је одбијен, а мост на Ибру је затим затворен за преласке. Ради се о бруталној, ничим изазваној агресији у којој је пет Срба повређено. (Наши подаци су од више извора директно са терена)

Очекујемо од Владе Србије и органа Уједињених нација да ураде све како би се осигурала основна безбедност Срба у Косовској Митровици и у другим местима. Очекујемо од пријатељских држава да ангажују цивилне посматрачке мисије, које би утврдиле шта се стварно дешава у покрајини, тојест да се увере да Шиптари, КФОР и ЕУлекс спроводе терор над Србима у циљу њиховог протеривања из покрајине.

Срамотно је извештавање "српских" медија о овом догађају: лист Блиц вест преноси под насловом: "Sukob u Kosovskoj Mitrovici nakon utakmice" (линк) чиме отворено сугерише једнаку одговорност нападача Шиптара и нападнутих Срба који су бранили своје породице и домове. Слично извештава и Политика у чланку "Инциденти у Косовској Митровици" (линк). Б-92 извештава под насловом "K.Mitrovica: Mirno posle sukoba" који такође изједначава у "сукобу" нападаче и жртве. Дневни лист "Данас" преноси вест агенције Бета под насловом "Situacija mirna u Kosovskoj Mitrovici, most na Ibru otvoren". РТС, "јавни сервис европске Србије" који наплаћује претплату грађанима Србије, преноси вест под насловом: "Мирно после бурне ноћи". Еулекс у свом званичном саопштењу, такође, изједначава агресоре и жртве које су се само браниле. Оваквим срамним извештајима београдски медији (иако у већини текстова се спомиње суштина - напад Шиптара на Србе) су се ставили у службу оправдања напада и прикривања злочина, тојест искривљавања истине на штету српског народа - постали су саучесници.

Овај догађај је само један пример који кристално јасно показује праве намере београдских медија, као и ЕУ (ЕУлекс-а). Да је дошло до напада Срба на Шиптаре, то би се можда окарактерисало и као покушај "геноцида"! Очигледно је да су Срби на Косову и Метохији егзистенцијално угрожени, а да ЕУ и ЕУлекс ту сносе велику одговорност - одговорност коју су тражили и преузели! Сходно наведеном, многи београдски медији ће изгледа омладинске родољубиве организације које укажу на ове аномалије прогласити фашистима, шовинистима и силеџијама! Сачувај нас Боже од изрода и лицемера.

Косовска Митровица из сателита:

Косовска Митровица из сателита