Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Напредњаци и лажни 1389 напали Двери

31.07.2013.

Покрет 1389 (оригинални, аутентични и једини) изазива жаљење због напада чланова Српске напредне странке и лажног 1389 (снп 1389) који предводи Миша Вацић на активисте пријатељске организације Двери на Бањици, општина Вождовац. Ово није први пут да се чланови владајуће напредне странке силом обрачунавају са припадницима опозиције у време избора, слично је било недавно и у Земуну (за детаље - линк) а нити први пут да се лажни 1389 агресивно понаша и да делује заједно са својим стратешким партнерима - напредњацима. Ово је непринципејелни пакт из интереса и личних познанстава две девијантне фракције бивших (новобеоградских) радикала.

Преносимо саопштење Двери поводом инцидента:

 

http://dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2013/jul/sns-i-snp-1389-fizicki-napali-saborce-dveri.php

СНС и СНП 1389 физички напали саборце Двери – прелази се црвена линија

У складу са мафијашким схватањем политике, активисти СНС и СНП 1389 физички су напали саборце Двери приликом дељења нашег материјала на уредно пријављеним штандовима.

Вождовац, 24.07.2013

Цензура Двери је стигла на нови ниво. Уколико Двери желе да објаве нешто у медијима, невидљива рука власти ће то спречити. Међутим, као за време Милошевића, невидљиву руку власти у медијима прати физичко насиље – реална рука власти која жели да удари.

У уторак, 23. јула између 15 и 18 часова, Двери су имале уредно пријављене штандове на локацији испред МЗ Бањица (ТЦ Бањица, Паунова 24), у склопу предизборне кампање, када је кренуло физичко насиље од стране режима, овај пут уредно забележено у извештају полиције.

Акција је започета у договорено време, да би после 15 минута била прекинута. Пулту је, наиме, пришла група од 5 набилдованих особа од којих је један (знамо име и презиме), почео да гужва материјал и рекао да нас је већ једном отерао испред њихове канцеларије(СНС) када смо лепили плакате „Ко изда косово издаће и Вождовац“. Иста особа је претила да ће нам поломити руке, ноге и пулт ако нас још једном виде на Бањици да предузимамо било какве активности. За то време са једним од сабораца Двери се отимао за наш пропагандни материјал.

Наш саборац му је рекао да не треба да се Срби бију између себе, на шта су насилници реаговали да су то само наши изговори. Други саборац Двери је позвао полицију а остали су покушали да смире ситуацију и нису ни једним поступком дали мотив за насилно понашање. Један од нападача је рекао да је Бањица њихово приватно власништво и да само они (СНС) могу да раде на њој. До доласка полиције насилници су се склонили. Пристиглим полицајцима је испричан цео догађај и дат опис насилника.Полиција је легитимисала присутне саборце и погледала дозволу за постављање пулта и акција је настављена.

У једном тренутку су пролазиле две мушке особе (једна је на мајици имала грб СНП 1389) које су претиле нашем саборцу у присуству полиције. Убрзо је полиција кренула за њима да их легитимише.

Упозоравамо режим, за који смо сигурни да зна за овакве поступке и, судећи по тучама у Земуну, Косјерићу и Зајечару, прећутно подстиче овакве чинове, да добро размисли шта ради. Уколико полиција не буде реаговала и штитила оно што се зове „демократски изборни процес“, нећемо седети скрштених руку.

Повереништво Двери на Вождовцу

 

Ограђујемо се у потпуности од плагијата "снп 1389" - детаљније