Насловна О нама Download Везе Контакт

Не дамо Републику Српску!

Поводом преговора у војној бази Бутмир о реформама устава БиХ, Покрет 1389 изражава запрепашћеност овом морбидном и фашистоидном представом која се дешава на очиглед светске јавности. Европска унија и НАТО, себе на овим преговорима (и дуже време у прошлости) називају "међународном заједницом" што је крајњи цинизам и безобразлук, јер тиме одричу најосновнија цивилизацијска права остатку света, који изгледа и даље сматрају својим колонијалним поседима. Сам састав ових "посредника" (искључиво западне земље) говори о наставку политике Аустро-угарске и неких других творевина које су Босну и Херцеговину сматрале својом колонијом. Запад је бројним злочинима у претходна два века (нарочито за време нацистичке страховладе током Другог светског рата) изгубио морално право да буде "судија" овој земљи.

Захтевамо да се под хитно прекину овакви преговори, усмерени првенствено на уништење Републике Српске и Дејтонског мировног споразума. Западне земље су познате по непоштовању договора и задате речи, али сада су већ прешле уобичајене оквире. Сматрамо неприхватљивим да се преговори о реформи устава воде у војној бази, и наравно то, да само представници НАТО војне алијансе (ЕУ такође припада НАТО пакту) компромитоване бројним ратним злочинима на просторима бивше Југославије буду посредници. Ова "монтипајтоновска" политика је круна деспотског ново-отоманског господарења над БиХ од стране енглеских намесника који су се прозвали представницима "међународне заједнице".

Сматрамо неопходним да се представници Русије, Кине и других земаља укључе у ове преговоре и да се обезбеди поштовање постојећих уговора, међународног права, цивилног амбијента за преговоре, конститутивности три народа БиХ, слободе изражавања и одлучивања без притисака. Ова фарса је срамота за Европу и мора се прекинути што пре, а такође позивамо још једном Православне и Словенске земље да озбиљно преиспитају своје чланство у Европској унији и НАТО пакту који очигледно гаје анти-српско расположење. Сигурни смо да ће и садашња западна анти-српска идеологија и окупација, као и империјални експанзионизам, ускоро доживети свој историјски слом, као што је био случај и са сличним појавама у историји. Позивамо међународну заједницу, да обузда и култивише НАТО пакт и Европску унију, пре него што крену стопама ранијег све-германског расистичког оружаног савеза. Немојмо посматрати скрштених руку како аждаја гута суверене земље, јер ће ускоро увећана закуцати на сва врата.

Ево једног кратког документарног филма који приказује ратне злочине НАТО пакта над Србима у Републици Српској и његову све - само не непристрасност: