Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Недеља породице од 30.09. до 07.10.

01.10.2012.

Покрет 1389 проглашава недељу између 30. септембра и 7. октобра недељом породице.

Ова недеља почиње Православним празником Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мати им Софије које су пострадале од руке безбожника не одричући се Православне Хришћанске вере. Њихова имена (Софија = мудрост) указују на Хришћанске вредности и врлине, а уједно и на добре особине сваког човека које су неопходне за добар живот и успешно друштво.

Пред крај ове недеље (у суботу 06.10.) славимо зачеће Светог Јована Претече и Крститеља Христовог. Не заборавимо да Црква и народ славе и празник Благовести - зачеће Господа Исуса, што значи да Црква и народ итекако цене и славе зачеће као важан тенутак у коме Бог дарује живот, нови живот - ово настајање новог живота је велико чудо, њега наука не може објаснити, нити поновити, зато Црква и народ Бога називају Животом и Животодавцем.

Позивамо све грађане Србије да у току недеље породице (од 30.09. до 07.10.) посебно поштујемо велики дар живота, как свој, тако и туђи живот, а истовремено да се вратимо породици, која је основна ћелија друштва.

На жалост, организатори такозваног "Прајда" односно геј параде, дрско нападају на Хришћанство. Током геј параде 2010. године су вређали монахиње у порти Вазнесењске Цркве, носили натпис "Смрт држави", ходали трасом Спасовданске литије у својој анти-литији; у суботу 29.09.2012. уочи великог Православног празника Вере, Љубави, Наде и Софије (мудрости) су организовали венчање (односно анти-венчање) две девојке чија су измишљена имена Вера и Нада у Улици кнеза Михаила чиме показују јасно своје анти-хришћанско опредељење и провоцирање верника; заказали су геј параду 2012. за 6. октобар када Црква и Православни народ славе зачеће Светог Јована од светих родитеља Захарија и Јелисавете; Предраг Аздејковић, један од најпознатијих геј промотера је недавно давао изјаве да треба срушити храмове, а посебно оне који имају велику културну вредност, итд. Све ово говори да геј парада има снажан анти-хришћански набој и као таква не треба да се одржи.

Без породице нема личности нити друштва!
Не геј паради - детаљније