Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Недељом од 8 до 10 ујутру можете шетати псе, али не смете у Цркву на Литургију!

Да лу су нам пси важнији од Бога и Цркве?!

4.4.2020.

Мере које доносе власти Србије у доба пандемије вируса Корона и ванредног стања, све више попримају димензије угрожавања основних верских права, угњетавања Цркве и верника и понижавања верских осећања, а делимично одишу и верском мржњом и нетрпељивошћу према испољавању верских уверења. Покрет 1389 прати и анализира пандемију и мере које разне земље у свету предузимају против ње, о чему извештавамо на страници: "Вирус Корона".

РТС у прилогу "Још 5 особа преминуло од Ковида-19, укупно заражене 1.624 особе" од 4.4.2020. обавештава јавност о новој одредби о забрани кретања (полицијском часу) по којој је у недељу у периоду од 8 до 10 ујутру могуће прошетати кућне љубимце, али, без изричитог помињања очигледно да није дозвољено верницима да посете Цркве ради недељног богослужења!? Да ли се ради о случајности или о свесном и намерном понижавању верских осећања Хришћана свих вероисповести, који традиционално недељом пре подне посећују храмове ради богослужења у славу Христовог васкрсења.

Покрет 1389 апелује на државно и градско руководство да при доношењу мера током ванредног стања поштују Устав и законске уредбе о овлашћењима у ванредном стању и да се не угрожавају основна људска и верска права и слободе, јер ко год да је ратовао против Бога није изашао као победник.

 

https://rts.rs/page/stories/ci/Коронавирус/story/3131/koronavirus-u-srbiji/3912324/koronavirus-srbija-broj-zarazenih.html

(крупнији приказ)

 

(фб 21.4.2020.) Недељно, васкршње јутро 9:35; уместо да Православни храмови буду препуни верника, да се звонима, тамјаном и молитвеним песмама слави велико Светло Христово васкрсење, храмови су углавном празни; народу је забрањен долазак у храмове.
Али зато се пси слободно шетају по парковима и њихови власници са њима.
Да ли је то прави начин да се прослави Васкрс?

 

Вирус Корона