Насловна О нама Download Везе Контакт

 

Непомирљивост Православља и "Европе"

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Г.Г. Иринеја (пре избора за патријарха), манастир светог Димитрија, Дивљана, објавио је "Православни подсетник за лето Господње 2010." У оквиру овог дела, на странама од 58 до 63 су изводи из дела светог владике Николаја Велимировића "Српском народу кроз тамнички прозор" у којима свети Николај пише, као заточеник нацистичког логора Дахау, о (западној) Европи. Обратите пажњу на ове поуке, веома актуелне и (чак неопходне) данас за разумевање помаме за "Европом":

Православни подсетник за лето Господње 2010.

Православни подсетник за лето Господње 2010.

Православни подсетник за лето Господње 2010.

Православни подсетник за лето Господње 2010.  Православни подсетник за лето Господње 2010.

Поуке за 12. и 13. новембар:

" Право родољубље је школа за широко хришћанско човекољубље. Ми се морамо прво школовати да волимо ближње, да би смо доцније научили волети и даљне. Нажалост, родољубље у Европи данас више долази до негативна израза него до позитивна, тј. више се изражава мржњом према суседним народима него љубављу према сопственом народу. Право родољубље не укључује ни мало мржње према суседном народу.

...Али, авај, браћо моја, модерна Европа окренула се од дрвета живота и пошла змији на разговор као наша прабаба Ева. И ухватила је веру са ђаволом и створила пакт са ђаволом. дала је обавезу и примила обећање. Обавеза гласи: одрећи се Христа и скренути с пута јеванђелског; красти, лагати, отимати, уживати, блудничити, убијати, чинити сва безакоња и стварати све неправде. А обећање гласи: Ако тако будете чинили бићете богови. И Европа наших дана увелико понавља пропали покушај бабе Еве, Каина, Јуде и осталих звучних слугу сатанских. "

13.11.2010.